Deze twee meiden nemen het er nog even van. Een peukie voor de maaltijd. Het kan al tien jaar niet meer. |Foto: Fotobureau Monica van der Stap.
Deze twee meiden nemen het er nog even van. Een peukie voor de maaltijd. Het kan al tien jaar niet meer. |Foto: Fotobureau Monica van der Stap. Foto:

Een sigaretje in een restaurant

nostalgie n In deze rubriek plaatsen we foto's van uit een recent of langer verleden. Ook een leuke foto? Mail die naar redactie@deleydenaer.nl.

Het kon nog ongeveer een jaar, toen deze foto werd gemaakt. Roken in de horeca. Per 1 juli 2008 is dat verboden. Het is nu nauwelijks nog voor te stellen, maar er is een tijd geweest dat aan het tafeltje naast je in het restaurant een gezelschap de ene peuk na de andere opstak. Dat werd verboden, overigens tot ongenoegen van horecabazen. De gevreesde omzetderving kwam er en leidde tot tal van faillisementen.

Onlangs bepaalde het hof in Den Haag dat ook rookruimtes in de horeca dicht moeten. Een nieuwe economische klap dreigt, maar gezondheidsorganisaties juichen.