Gouden Pet

festival n Het Straatmuzikantenfestival De Gouden Pet zoekt deelnemers voor de 33ste editie Gouden Pet. De Gouden Pet is een straatmuzikantenconcours dat dit jaar staat gepland op zondag 30 juni in de Leidse binnenstad.

Alle muziekstijlen zijn welkom. Gouden Pet biedt de straat als podium om talent aan een groot publiek te laten horen. Deelnemers spelen vier keer een half uur op verschillende plekken in de Leidse binnenstad. Gouden Pet is een van de grootste straatmuzikantenfestivals van Nederland. Als kers op de taart kunnen de deelnemers een geldprijs winnen. Meer info: www.goudenpet.nl.


Mooi orgel

historisch n Erik van Bruggen geeft zaterdag 9 maart vanaf 16.30 uur een orgelconcert op het historische Steevens-Assendelft orgel (1746/1750) in de Waalse Kerk aan de Breestraat.


Het orgel heeft tussen 2013 en 2014 jaar groot onderhoud gehad waarbij de zogenaamde 'Pretoriaanse' middentoonstemming weer is hersteld. Op het programma staat muziek van de barokcomponisten Scheidemann, Sorge, J.S. Bach en Böhm. Van Bruggen studeerde orgel en kerkmuziek aan het Sweelinckconservatorium in Amsterdam. Sinds 1981 is hij cantor-organist van de Waalse Kerk Leiden.


Jazz Award

voorronde n De tweede voorronde van de 11de editie van de Leiden Jazz Award (LJA) is woensdag 6 maart vindt in de Foyer van de Stadsgehoorzaal.

De volgende muzikanten treden op: Martin Hafiziki (drums, van 20.30 tot 20.50 uur), Kirsi Harju (trompet en zang) van 21.00 tot 21.20 uur, Lorenzo Vitolo (piano) van 21.30 tot 21.50 uur en Maripepa Contreras (hobo, van 22.00 tot 22.20). De presentatie is in handen van Erick Douwes. De winnaar van de LJA wordt in de gelegenheid gesteld een cd uit te brengen. Na het succes van de cd die de winnaar van vorige jaar, Humberto Rios, uitbracht en vanwege de hoge kwaliteit van de deelnemers aan de LJA, begint Challenge Records een speciale LJA-lijn. Pianist Rios en zijn DHD Trio presenteerden onlangs hun cd en waren afgelopen maand te gast in VPRO's Vrije Geluiden. Zondag 17 is de finale in de Breezaal van de Stadsgehoorzaal. De winnaar ontvangt de prijs uit handen van wethouder Yvonne van Delft. Toegang finale: 5 euro.


Leidse Lente

luisteren n Bij galeriecafé Leidse Lente aan de Haagweg 4 is dinsdag 12 maart een bijzondere luisteravond en een open podium voor iedereen die durft op te treden.

Altijd al benieuwd geweest jouw of muziek of conference aanslaat bij publiek? Aanmelden kan via: info@galeriecafeleidselente.nl. Meer info: galeriecafeleidselente.nl.