Afbeelding
Foto:

Aquariumvereniging zoekt jonge leden

guppies n Aquarium houden als hobby vraagt kennis op uiteenlopende terreinen: planten, vissen, techniek, chemie, water en zelfs elektriciteit. Niemand heeft die kennis zomaar in huis. Ook is de hobby de laatste tijd flink veranderd.

Uitwisseling van kennis en ervaringen is voor de Leidse Aquarium en Terrarium Vereniging nog steeds een heel belangrijk doel. Liefhebbers kunnen hier ook terecht voor het ruilen van planten en vissen. Voor deze kennis en wederzijdse hulp is de LATV bijna 90 jaar geleden opgericht. De vereniging stelt zich onlangs de vraag: "Moeten we doorgaan op de oude voet of is het nodig om de boel eens flink op te schudden?" Het is de tweede mogelijkheid geworden. De LATV krijgt een nieuw bestuur, nieuwe werkgroepen en onderneemt nieuwe acties. Maar: de vereniging kan daarbij wel wat extra vitaliteit gebruiken.

Hiervoor benadert de vereniging nieuwe (aspirant) leden via onder andere scholen. Leden van de vereniging weten dat in schuren en op zolders aquaria en hulpmiddelen staan, die na enkele teleurstellingen aan de kant zijn gezet. De LATV zal mensen helpen het nog één keer te proberen, nu met wat assistentie van ervaren leden. De leden van de LATV onderhouden al jaren enkele grote aquaria in de Hortus Botanicus in Leiden. Er staan echter in Leiden en omstreken in verzorgingshuizen en hospitalen ook veel aquaria die soms wat extra aandacht kunnen gebruiken. De LATV zou daarbij graag een helpende hand toesteken, maar moet dan meer actieve leden zien te werven.

De ledenbijeenkomst is iedere eerste dinsdag van de maand om 20.00 uur in het clubhuis van handbalvereniging Saturnus aan de Montgomerystraat 51.