Afbeelding
Foto:

Praten over autoluw centrum

bijeenkomst n Leiden groeit, zowel qua inwoners als bedrijven en werknemers.Daardoor wordt het verkeer drukker en de ruimte in de stad schaarser. De mobiliteitsvisie is nieuw en bevat straks keuzes over de mobiliteit van Leiden tot 2040. Een eerste aanzet hiervoor staat in het beleidsakkoord 2018-2022: 'Samen maken we de Stad'.

De gemeente Leiden nodigt haar inwoners en stadspartners uit om mee te denken over de nieuwe visie op mobiliteit in Leiden.

Woensdag 13 maart is iedereen welkom van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur in de Hooglandse Kerk in Leiden. Tijdens deze bijeenkomst wordt groepsgewijs gesproken over de thema's voor de toekomst: 'Leiden zet de fiets op nummer 1', 'Leefbaarheid in de binnenstad vergroten (autoluw)', 'De juiste parkeerder op de juiste plek' en 'Ruim baan voor voetganger en openbaar vervoer'.

Aanmelden graag vóór 8 maart via: www.leiden.nl/mobiliteit. Deelnemers ontvangen voorafgaand aan de bijeenkomst een e-mail met meer informatie.


Schoon schip

wrakken n In de omgeving van de Haarlemmerweg zijn voor het eerst dit jaar oude bootjes en scheepswrakken door medewerkers van de gemeente Leiden uit het water gehesen en opgeborgen. Het gaat in totaal om acht boten.

De gemeente is van plan dat dit zeker nog drie keer vaker zal gebeuren, dit jaar. In 2018 kondigde de gemeente al aan om actie te ondernemen tegen (eigenaren) van aangelegde vaartuigen die zich niet aan de regels houden onder het mom: verfraaiing van de straten betekent ook verfraaiing van de waterwegen:

'Alle verwijderde boten zijn naar een opslagplaats gebracht. De boten kunnen, na het voldoen van gemaakte kosten, door de eigenaar worden opgehaald. Wordt een boot niet opgehaald?

Dan wordt deze verkocht via een veiling of vernietigd'.

Er zijn verschillende redenen waarom de schepen worden geënterd: de boten zijn in verregaande staat van verval, hebben geen vergunning om te liggen op de plek waar ze zijn aangetroffen en het komt ook voor dat de boten de veiligheid op het water belemmeren voor andere schepen.