Een eigen moestuin onderhouden vergt de nodige aansturing. | Foto: pr
Een eigen moestuin onderhouden vergt de nodige aansturing. | Foto: pr Foto:

Groene vingers gezocht

schooltuin n De Vereniging Leidse Schooltuinen geeft donderdag 7 maart van 9.30 tot 13.00 uur een introductiecursus voor tuinvrijwilligers. Alles wat er komt kijken bij een schooltuinles komt aan bod.

Zo is er een tuinplan en -programma en wordt aangestuurd om de kinderen zoveel mogelijk zelf de natuur te laten ontdekken en beleven op hun eigen moestuin.

Aan de slag in je eigen moestuin

Ook de organisatie van de schooltuinvereniging komt aan bod. Informatie over de gewassen op de tuin staan in het handboek dat elke vrijwilliger van de schooltuinen krijgt. De praktijk komt vanzelf als iedereen aan de slag gaat op een van de tuincomplexen: deelnemers worden allemaal ingewerkt in het bijzijn van ervaren vrijwilligers. Opgave en informatie: Marian Kathmann, 071-5418948 of mail naar: marian.kathmann@planet.nl. Zie ook www.schooltuinenleiden.nl. In Leiden heeft de organisatie drie tuincomplexen en twee dependances De Akkerdistel in het polderpark Cronesteyn, Distelvink in Stevenshof De Distelvlinder in de Tuin van Noord, Zilverdistel achter Rijn en Vliet en De Melkdistel in Roomburg.