Een kleine greep uit de vele activiteiten die er in Leiden te doen zijn komende week. De volledige agenda staat op: www.visitleiden.nl.

Politiek Café

Woensdag 6 maart

in de IJshal aan de Vondellaan 41, aanvang 20.00 uur. Thema Bouwen en wonen in Leiden. CDA-Tweede Kamerlid Erik Ronnes, de Leidse CDA-kandidaat voor de Provinciale State Moniek van Sandick en het Leidse CDA-raadslid Roeland Storm gaan in debat met de aanwezigen.

Repair Café

Zaterdag 9 maart

in Buurtcentrum Op Eigen Wieken aan het Valkenpad 5. Tussen 13.00 en 16.00 uur helpen de reparatie-experts iedereen bij het herstel van bijvoorbeeld elektrische apparaten (geen computers), kleding en fietsen, meubels, speelgoed of servies. Meer informatie op www.repaircafeleiden.nl.

Licht in het hoofd

Zaterdag 9 t/m zondag 24 maart

is werk te zien van vier kunstenaars die de eigen verbeelding vrij baan geven in de tentoonstelling 'Licht in het hooft'. De tentoonstelling is te zien in ARS, Pieterskerkgracht 9a, open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij.

Lezing over Nietzsche

Vrijdag 8 maart

geeft Sebastiaan de Vries in de cultuurzaal Sijthoff, Doezastraat 1b, een lezing over het leven en werk van Friedrich Nietzsche. Aanvang: 20.00 uur, toegang gratis.

Voeten van de vloer

Zaterdag 9 maart

kan iedereen vanaf een jaar of 30 de lente tegemoet swingen op de hits van nu & toen met de 30UP danceparty van De Leidse Danssalon aan de Oude Vest in Leiden bij Scheltema. Entree 10 euro in de voorverkoop per mail: info@deleidsedanssalon, aan de deur kost een kaartje 12,50 euro.

Nabestaanden Café

Zondag 10 maart

is in Theehuis Veldheim op begraafplaats Rhijnhof van 14.30 tot 16.00 uur. Bestemd voor lotgenoten om met elkaar te delen wat verlies van een naaste met je doet. Dit keer is het thema 'Rituelen'. Leta Janssen vertelt vanuit eigen ervaring en vanuit haar beroep als ritueelbegeleider bij afscheid. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Science Café

Dinsdag 12 maart

in Scheltema aan de Marktsteeg 1 aanvang 20.00 uur, geschatte eindtijd: 22.00 uur. Sprekers: Roy de Kleijn en Fenna Poletiek. Beide universitair docent bij het het instituut voor cognitieve psychologie. Roy richt zich o.a. op het onderzoeken van kunstmatige intelligentie en Fenna onderzoekt de wijze waarop taal en grammatica geleerd worden. De toegang is gratis. Voor meer actuele informatie zie www.sciencecafeleiden.nl.

Lunchconcert

Donderdag 14 maart

speelt pianist Hugo Mathis in de Kapelzaal van BplusC aan de Oude Vest (ingang Hazewindsteeg). Aanvang 12.45 uur. Toegang: 6 euro inclusief kop koffie, thee en garderobe.