Joost Vullings en Leendert Beekman voelen zes lokale politici aan de tand in de aanloop naar de verkiezingen op 20 maart. | Foto: pr
Joost Vullings en Leendert Beekman voelen zes lokale politici aan de tand in de aanloop naar de verkiezingen op 20 maart. | Foto: pr Foto:

Politici onder vuur

kiezen n Journalisten Joost Vullings (EenVandaag) en Leendert Beekman (AD) presenteren zaterdag 9 maart het Make Provincial Great Again-debat in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. Tijdens dit debat voelen zij zes lokale politici aan de tand die op de kieslijst staan. Uiteenlopende onderwerpen komen aan bod.

Leidenaren Vullings en Beekman zijn als verslaggevers regelmatig te vinden in politiek Den Haag. Toch houden zij ook de lokale, regionale en provinciale politiek scherp in de gaten. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 maakten zij samen Make Local Great Again, een serie vlogs waarin ze met lokale politici in gesprek gingen. Ook presenteerden zij live in BplusC Bibliotheek het Make Local Great Again-debat. Nu zijn ze terug met een nieuw debat vol kritische vragen en stellingen over de provinciale politiek.

Deelnemende politici: Anna van den Boogaard (PvdA), Ton van Rijnberk (D66), Moniek van Sandick (CDA), Inez Staarink (SP), Frederik Zevenbergen (VVD), Sinan Ă–zkaya (Groen Links). Het debat duurt van 15.00 tot 16.00 uur en is in de BpluC bieb in de Nieuwstraat 4. De toegang is gratis.