Klaar voor de start. (Foto Bert v.d. Ven)
Klaar voor de start. (Foto Bert v.d. Ven) Foto: Bert v d Ven

Onderzoek "With Help from my Little Friends"

Klachten n Onder de titel "With help of my little friends?" gaat Hogeschool Leiden samen met een groot aantal partners binnen en buiten de sport onderzoek doen naar de relatie tussen de samenstelling van de darmmicrobiota en het ontstaan van maagdarmklachten tijdens duurinspanning. De onderzoekers hebben daarbij het oog laten vallen op deelnemers aan de Leiden Marathon (en halve marathon) op 19 mei 2019.

Gezocht: Deelnemers Leiden marathon die willen meedoen aan onderzoek naar darmklachten bij duursport (mannen tussen 18-45 jaar)

Mannen

Ben jij een enthousiaste mannelijke hardloper, tussen de 18 en 45 jaar oud, die tenminste twee keer per week traint en/of wil je meer informatie, neem dan contact op met onderzoeker Karlijn te Poele, via poele.te.k@hsleiden.nl, of ga naar https://marathon.nl/onderzoek/.

Promotievideo onderzoek "With Help from my Little Friends"

Ben jij ook benieuwd naar:Hoe je darmflora er nu en over 3 maanden tijd uitziet? Hoe je darmflora van invloed kan zijn op maagdarmklachten tijdens het sporten en daarmee je sportprestaties beïnvloeden?Of de darmflora van sporters die geen last hebben van maagdarmklachten anders is dan van degenen die wel last hebben? Doe dan mee met ons onderzoek voorafgaand aan en tijdens de Leiden Marathon 2019!

Uitgebreid onderzoek

Wat levert deelname aan het onderzoek je op:Uitgebreid rapport over de samenstelling van jouw darmflora (à €345,-); Uitgebreid rapport over de resultaten van je voedingsinname; Analyse van je trainingsintensiteit en trainingsopbouw; Meer inzicht in de mogelijke effecten van je darmflora op je sportprestatie. Wat wordt er van je verlangd voor deelname:eenmalig meting voedselfrequentie vragenlijst na iedere training rapporteren trainings- modaliteit, -duur en -intensiteit. Wekelijks vragenlijst over gemoedstoestand en maagdarmklachten duurinspanning1 week en 24 uur voor de marathon ontlasting inleveren

Info over onderzoek

Hier vind je alle info over het onderzoek. Wil je meer informatie, neem dan contact op met onderzoeker Karlijn te Poele, via poele.te.k@hsleiden.nl, of ga naar https://marathon.nl/onderzoek/ om je aan te melden.