March Madness voor ZZ Leiden

basketball n March Madness is de benaming voor de play-offs van het Amerikaanse collegebasketbal. In één maand tijd wordt het kampioenschap betwist. Voor Zorg en Zekerheid Leiden geldt dit nu ook, want maart is voor de Leidse basketbalformatie een maand waarin twee beslissingen vallen.


Als het om de competitie gaat, vallen er nog geen beslissingen. Het bekertoernooi beleeft in maart z'n apotheose. Op zaterdag 16 maart neemt ZZ Leiden het in eigen huis op tegen Donar.

De Leidse ploeg heeft een voorsprong van vijf punten. Maar de eerste beslissing die valt, is de strijd in de FIBA Europe Cup. ZZ Leiden is gevorderd tot de achtste finales en stuit daarin op Dinamo Sassari.
Dit is de knock-out fase.

De Leidse ploeg opent de tweestrijd met een thuiswedstrijd in de Vijf Meihal op woensdag 6 maart, aanvang 20.00 uur.

Spannend

Een week later is de return op Sardinië. Zaterdag 9 maart volgt de wedstrijd tegen Landstede Basketbal, om 20.00 uur in de Vijf Meihal. Parkeren in de Luifelbaangarage (NIET in de AH-garage, die is dicht na de wedstrijd.) Kaarten zijn online verkrijgbaar: www.eredivisiebasketballleiden.nl.

Derde keer winst

Zorg en Zekerheid Leiden heeft voor de derde keer dit seizoen New Heroes Den Bosch verslagen. Ook zonder de geblesseerde Mohamed Kherrazi denderde de Leidse trein weer door naar de zeventiende opeenvolgende competitiezege.
Via 26-32 bij rust werd het uiteindelijk 65-74 voor Zorg en Zekerheid Leiden.