Afbeelding
Foto:

DoCoS: een vijver van voetbaltalent

Talent n Vele honderden jongens en meisjes begonnen met voetballen bij DoCoS. Op de velden van de Haagse Schouwweg begonnen ook de profvoetballers Stanley Elbers en Ricardo van Rhijn.


Ook Denzel James (Noordwijk) en Sven Verlaan (VVSB) begonnen bij DoCoS. De club is met een uitgebreide jeugdvoetbalopleiding met de inzet van tientallen jeugdtrainers een vijver voor voetbaltalent. De basis van die opleiding is het destijds door technisch coördinator Paul Nibbelink opgezette opleidingsplan: Ieder Zijn Eigen Top.

De nieuwste talenten zijn Finn en Daan van Duijvenbode. De beide broertjes spelen met veel plezier bij DoCoS. Daan is gestart in de JO9-4 en scoort elke wedstrijd een handvol doelpunten. DoCoS heeft aandacht voor de individuele ontwikkeling van elke speler en dus is Daan via de JO9-2 geplaatst in de JO9-1. Ook in dat team weet hij het doel te vinden. "Daan heeft het enorm naar zijn zin en is erg content met zijn twee trainers Patrick en Nick", vertelt moeder Sanne.
Kleine broertje Finn is begonnen in de jongste jeugd en speelt inmiddels in de JO7-1. De leeftijdgenoten van ROAC uit Rijpwetering liggen nog wakker van Finn, want tegen hen wist hij maar liefst vijftien keer te scoren.
Finn heeft erg naar zijn bij DoCoS en is erg content met zin trainers Peter en Danny. Beide broers willen maar een ding: veel doelpunten blijven maken voor DoCoS en in de toekomst profvoetballer worden."


Op de foto:
Daan en Finn van Duijvenbode.