Afbeelding
Foto:

DoCoS verliest Derby

Nipt n DoCoS heeft de Stevenshofderby tegen buurman en koploper Voorschoten '97 met een nipte 3-4 nederlaag afgesloten. De overwinning was verdiend omdat de koploper qua veldspel beter was dan DoCoS. Toch had het in de allerlaatste seconden ook zo maar nog gelijk kunnen worden…

Regenvlagen, stormachtige wind, donder en bliksem geselden het eerste kwartier van de Stevenshofderby. Toen de derby moest worden stilgelegd, vanwege onweer, stond DoCoS op een 1-0 voorsprong. Mitchel Klein had raak geschoten met een vrije trap op dezelfde wijze als dat Lasse Ajax in Madrid naar 1-4 schoot.


Combinatiespel

Na de onderbreking nam Voorschoten '97 het heft in handen met combinatiespel geregisseerd door routinier Verplancke en de jonge Peer van Paassen. De bezoekers gingen met succes op zoek naar de gelijkmaker. Eerst leverde een mooie aanval de gelijkmaker op van Ian Baggerman, en op slag van rust had DoCoS opnieuw het nakijken na een Voorschotense aanval over meerdere schijven die werd afgesloten met een hard ingeschoten bal van Maatoug: 1-2. Voorschoten waande zich op rozen, maar binnen een minuut was het weer gelijk. Enno van Wieringen kreeg alle ruimte om op te stomen, werd niet aangevallen en schoot de bal over het natte gras op doel waar doelman Van Look zich verslikte in de schuiver: 2-2.

Slotfase

In de tweede helft hing een Voorschotens doelpunt voortdurend in de lucht. Toch hadden de bezoekers de ongewilde medewerking van DoCoS nodig. Een inzet van de bal vanaf links door Maatoug werd door Rowin Peet van richting veranderd waarna de bal in de verre hoek buiten bereik van doelman Mitchel van Abswoude belandde: 2-3. Kort daarna leidde een mooie aanval tot 2-4 door Guijt. Daarmee leek het pleit beslecht maar er volgde nog een opwindende laatste tien minuten waarin DoCoS toch nog van zich afbeet. Het werd zelfs nog spannend invaller Danny Disseveld vlak voor tijd prachtig de bal in de kruising kopte: 3-4. Het kon ineens weer alle kanten uit. DoCoS speelde va banque, zette de deur wagenwijd open. Daardoor kreeg Vrede een niet te missen kans, die toch werd gemist. DoCoS hield daardoor hoop en kreeg zo waar nog een geweldige kans op de gelijkmaker. De bal kwam uit een vrije trap bij de geheel vrijgelaten invaller Luc Quellhorst, die gunde zich te weinig tijd waardoor de bal uit zijn doelpoging in de handen van doelman Look belandde.

Voorlaatste

DoCoS blijft door de nederlaag tegen koploper Voorschoten '97 op de dertiende plaats en gaat zaterdag op bezoek bij VELO in Wateringen.


Wandel mee met jouw bedrijf!

Sport n Is hardlopen helemaal niets voor jou of jouw collega's en/of klanten? Vanaf 2019 bieden de Leidse Marathon de mogelijkheid om ook met een business team deel te nemen aan het 'Wandelen met Ton van Bemmelen Sports'.

Dit gezellige evenement vindt plaats op zaterdag 18 mei. Bij deze wandeling word je ontvangen in het Grand Café De Burcht waar je samen met jouw teamleden eerst een (gratis) kop koffie kunt drinken voordat je vertrekt. Een mooie manier om je voor te bereiden op jouw afstand. De start van de diverse afstanden is op het Pieterskerkplein. De afstanden waar je aan kunt deelnemen zijn de 10 kilometer, de halve marathon en de hele marathon.

Overvaren

Op deze laatste twee afstanden hoef je een heel klein stukje niet te lopen. Je wordt namelijk met een pont de Oude Rijn over gevaren. Op de start en de finish na loopt de route exact hetzelfde als het hardloopparcours op zondag. De sfeer langs de route wordt nog leuker gemaakt door muziek en andere acts. De posten onderweg zijn goed gevuld met allerlei versnaperingen en drankjes. De informatie over de starttijden, kosten en alle andere praktische zaken kan je vinden op www.marathon.nl


Hardlopen

Ben jij de hardloper binnen jouw bedrijf? Dan is er bij de Leiden Marathon een zeer leuke business loop. Met een speciale VIP-ontvangst en starten en finishen in de mooie, historische binnenstad van Leiden. Verder is het heerlijk om in de gezellige pittoreske dorpen te lopen. Daag je collega's uit om de strijd aan te gaan op een van de afstanden. Met luxe broodje, fruit, koffie, thee en natuurlijk sportdrank. De afstanden zijn De 5 van I-SEC (night run op zaterdagavond), De 10 van Heerema Marine Contractors, De 21 van Zorg en Zekerheid en De 42 van Vermeulen Groep.

De gezellige binnenstad.