|Foto: Chris de Waerd
|Foto: Chris de Waerd Foto:

Hartlijn van 150.000 euro

prijs n Wethouder Paul Dirkse (Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën) heeft woensdagmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaars bekend gemaakt van de ideeënwedstrijd voor de Hartlijn in het Leiden Bio Science Park.

De beste drie ideeën voor de Hartlijn worden beloond met geldprijzen. Het winnende idee, 'Officinalis' van Arlien van der Kleijn, wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd. Daarvoor is een budget beschikbaar van 150.000 euro.Het idee is de hartlijn als 'officina', een bloemrijke en herkenbare lijn van geneeskrachtige planten met daartussen op belangrijke plekken knotwilgen, afgezoomd met een cortenstalen strip. De jury vond dit idee 'het meest onderscheidend en passend bij de identiteit van het park'.


Eerste versie visie klaar

toekomst n In de Omgevingsvisie Leiden 2040 wordt op hoofdlijnen beschreven hoe Leiden er in de toekomst uit komt te zien. Op de eerste versie van deze omgevingsvisie kan iedereen nog tot en met 23 april reageren.

Om de richting voor de toekomst van Leiden te kunnen bepalen is veel informatie nodig. Verschillende Leidenaren en andere belanghebbenden dachten de afgelopen maanden mee.

Uit alle input komen zeven Leidse waarden die de stad belangrijk vindt voor de verdere ontwikkeling van Leiden.

Op basis hiervan stelt het college zes verhaallijnen voor – ieder rondom een thema - die beschrijven hoe Leiden zich tussen de dag van vandaag en het jaar 2040 verder kan ontwikkelen. De eerste versie van de Omgevingsvisie Leiden 2040 ligt ter inzage op het stadhuis.

Reageren kan via: www.leiden.nl/inspraak. Op 28 maart en op 9 april van 17.00 tot 19.30 uur is een inloopavond op het stadhuis.

Tijdens deze bijeenkomst kunnen vragen over de inhoud en het proces van de omgevingsvisie gesteld worden.

Na 23 april worden de reacties verwerkt door het college en naar de gemeenteraad gestuurd. In de komende jaren wordt de visie verder aangevuld en verrijkt.
Uitgebreide informatie over de omgevingsvisie staat op www.leiden.nl/2040.

Hier staan ook alle uitkomsten van de participatietrajecten die in 2018 rondom Leiden 2040 plaatsvonden.