Vanaf links: Bob Schrover, Maurits Vethaak, Inge Hoeve en Jeroen van der Lippe. | Foto: Arend Jan Hermsen.
Vanaf links: Bob Schrover, Maurits Vethaak, Inge Hoeve en Jeroen van der Lippe. | Foto: Arend Jan Hermsen. Foto: Arend Jan Hermsen

Vers bestuur en nieuwe namen Werfpop

n Voorzitters Jeroen vd Lippe/Bob Schrover trekken de kar

uitgaan n Noteer 14 juli maar vast in de agenda, want dan staat De Leidse Hout weer op haar kop tijdens de 38ste editie van Werfpop. Hét popfestival van de Leidse regio is in bijna vier decennia uitgegroeid tot een van de grootste festivals van Nederland en vernieuwt zich nog steeds.

Zo introduceerde Werfpop vorig jaar ecobekers op het terrein en zette een hoop andere festivals en events in Leiden aan het duurzame denken.

Het programma van het gratis toegankelijke festival bestaat uit een mix van uitgesproken smaken en staat dit jaar onder leiding van een aantal nieuwe bestuursleden.

Oude en nieuwe gezichten

Naast zittend penningmeester Maurits Vethaak verwelkomt de organisatie vice-voorzitter Bob Schrover en secretaris Inge Hoeve in het bestuur. Voor de komende editie zullen huidige voorzitter Jeroen Van der Lippe en Bob Schrover als duo-voorzitter optreden, daarna zal Van der Lippe het stokje overdragen aan Schrover.

Programma met veel gevarieerde optredens

De festivalorganisatie kondigde eerder deze week meerdere acts aan voor Werfpop. Britse zangeres Hollie Cook is de koningin van de 'tropical pop', waarin reggae duidelijk het tropische gedeelte vertegenwoordigd.

Cook weet zich omringd door een muzikale familie: haar vader was drummer van The Sex Pistols, haar moeder was zangeres bij Culture Club en Boy George is haar peetvader. Haar eigen muziek bestaat uit traditionele reggae-elementen aangevuld met disco, Braziliaanse percussie en strijkers.

De melodieus gezongen teksten van Cook zorgen ervoor dat de popmuziek nooit ver weg is.

Live zorgt Hollie Cook voor een vette show met haar enthousiaste performance en strakke liveband.

De tweede naam van Werfpop trapt graag en hard.

Tegen de massa, tegen dichte deuren en tegen OV-poortjes. Letterlijk dan. Figuurlijk is Ploegendienst die act iedere zaal in zo kort mogelijke tijd wil slopen.

Muzikaal zit het het ergens tussen 80's hardcorepunk, oi en trash. Zanger Ray Fuego (SMIB) laat zich op het podium van zijn beste kant zien.

De band (bestaande uit oudgedienden van onder andere Aux Raus en Adolf Butler) ramt ondertussen in een moordend strak tempo door.

Het optreden van Edison-winnares Wende werd begin februari al bekend gemaakt.