Afbeelding
Foto:

Nóg een Leidse Miss met een missie: Anouk

goeddoel n Vorige week stelden Raphaela en Lidwine zich voor in deze krant: twee Leidse beauties op de bres voor de LINDA-foundation, die geld inzamelt voor gezinnen met kinderen in Nederland die het financieel zwaar hebben. Maar Leiden heeft nóg een Leidse schone die meedoet. Met verkoop van cupcakes heeft finaliste Miss Teen of Zuid-Holland Anouk ook geld ingezameld voor de foundation.

Anouk is finaliste voor de provincie Zuid-Holland voor de leeftijdscategorie 15 tot en met 18 jaar. Voor de LINDA.Foundation zet zij zich- net als de andere finalisten - in om geld in te zamelen voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Vaak is er geen geld om eens een dagje uit te gaan met het gezin of kan een kind met zijn verjaardag niet trakteren op school omdat er geen geld voor is. Voorbeelden die je nauwelijks kunt voorstellen wanneer je het financieel goed hebt.

De 16-jarige Leidse zet zich graag in voor dit goede doel en heeft tijdens de muziekavond op het Leonardo College de mogelijkheid gekregen om donaties in te zamelen. "Je staat er niet bij stil, maar ook in Leiden zijn er gezinnen met kinderen waar nooit eens iets extra's of iets leuks kan worden gedaan omdat er gewoonweg geen geld voor is.Wanneer een keertje uit eten met het gezin zou kunnen worden geregeld of een kind nieuwe schoenen kan kopen; dat zou toch echt te gek zijn!" Naast de inzameling van donaties voor de LINDA.Foundation dient Anouk zich voor te bereiden op de finale voor Miss Teen of Zuid-Holland welke op zaterdag 13 april wordt gehouden.

Gescout op de dag voor de voorronde

Anouk was een dag vóór de voorronde van Miss Teen of Zuid-Holland gescout terwijl ze aanwezig was op een open dag voor haar vervolgopleiding. De volgende dag heeft zij zich, na diverse onderdelen te hebben doorlopen, geplaatst als één van de finalisten voor de finale van Miss Teen of Zuid-Holland. Hiervoor heeft kan zij nog stemmen gebruiken. Dat kan via sms 3010 poll Zuid-Holland Anouk. Meer informatie over de donaties is te vinden op: www.actievoorlindafoundation.nl/actie.