Een auto met een opwindend geluid...| Foto en tekst: Rien van Vliet
Een auto met een opwindend geluid...| Foto en tekst: Rien van Vliet Foto:

Auto van de Week: Maserati Granturismo

heiligekoe n De Maserati Granturismo. Gespot op de Steenschuur. Dit Italiaanse luxe racepaard zag in 2007 het levenslicht.

De geschiedenis van de Granturismo gaat overigens veel langer terug. De naam Granturismo is ook voor eerdere modellen gebruikt. Met deze naam bedoelt Maserati namelijk een auto die niet bedoeld is voor de racesport maar voor de gewone weg.

Maserati, opgericht in 1914 door de zes gebroeders Maserati, is groot geworden in de racesport en produceerde in het begin alleen race-auto's. Terug naar de Granturismo van nu.

Voor ruim 2 ton bereik je in 5,2 seconden de 100 kilometer per uur en kan je met maximaal 285 kilometer per uur zeer comfortabel over de weg scheuren (of in ieder geval over de Duitse Autobahnen).

Feitje voor de liefhebbers: volgens Top Gear is het motorgeluid van de Granturismo voor vrouwen het meest opwindende motorgeluid…


Rumor viert zilveren jubileum

feest n De tweede editie Café Rumor, Folk & Sea Songs' in Grandcafé De Burcht met liederen over heimwee, weemoed, ontrouw en verlangen, staat weer voor de deur.

Het open podium wordt georganiseerd in het kader van het vijfentwintigjarig jubileum van Rumor di Mare, dat dit met verschillende activiteiten viert.

Deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Leiden, Prins Bernhardfonds, Fonds 1818, Sail Leiden, Business Club Leiden, Ad Hoc-Solide en Grandcafé De Burcht. Na de succesvolle opmaat in november vorig jaar, houdt het Leids zeemanskoor Rumor di Mare zondag 17 maart voor de tweede keer het open podium 'Café Rumor, Folk & Sea Songs'.

Kruip zelf het podium op

Ook bij dit Café Rumor is het voor bezoekers mogelijk om zelf mee te zingen of spelen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon te genieten van de artiesten: Ropes & Rigging (Seafolk), Di Krenitse (Klezmer), Mankracht 6 (Folkrock) en Diep (Americana). Liefhebbers van (sea)folk of shantymuziek zijn ook welkom op het open podium. Er is (g)een geluidsinstallatie aanwezig; voor speciale wensen, mail even naar de organisatie! Aanmelden kan via: jubileum@zeemanskoorrumordimare.nl. Het feest begint om 15.00 uur en de toegang is gratis. Locatie: Grandcafé De Burcht, Burgsteeg 14.