De studenten zijn trots op het behaalde bedrag.
De studenten zijn trots op het behaalde bedrag. Foto:

Happietaria levert studenten € 60.000

Top n Afgelopen week sloot Happietaria na het verwelkomen van ongeveer 2700 gasten haar deuren met als resultaat dat er dit jaar maar liefst 60.000 euro is opgehaald voor slachtoffers van mensenhandel!


Happietaria is een pop-up restaurant en wordt iedere twee jaar in Leiden georganiseerd door studenten, die zoveel mogelijk geld willen ophalen voor een zelf uitgekozen project van liefdadigheidsstichting Tear. Dit jaar was het restaurant gevestigd in buurtcentrum Het Gebouw in De Kooi, waar het zaterdag een eindverkoop en eindfeest hield.

Het restaurant was van 4 februari tot en met 2 maart 2019 van maandag tot zaterdag vanaf 17.00 uur geopend. Er werden verschillende soorten maaltijden geserveerd, waaronder vlees, vis en vegetarische gerechten. Georganiseerd door studenten die dit vrijwillig naast hun studie doen. Er werkten circa 30 vaste vrijwilligers en veel studenten die in hun vrije tijd een avond kwamen koken, afwassen of serveren.

Het geld gaat naar een project van de hulporganisatie 'Tear'. Het project is erop gericht om mensenhandel, misbruik en uitbuiting in Azië tegen te gaan. In Azië zijn er namelijk zo'n 30 miljoen mensen slachtoffer van mensenhandel. Tear strijdt tegen dit onrecht door een aantal inspirerende sociale ondernemers in Azië te ondersteunen met een driejarig leiderschapstrainingsprogramma, genaamd 'Inspired Individuals'. Door deelname aan het programma kunnen de sociale ondernemers hun talenten nog beter ontplooien. Hiermee zijn ze in staat om blijvend bij te dragen aan de verandering van mensenlevens, het mobiliseren van kerken en het beïnvloeden van het beleid in hun land.