Een enthousiast publiek bij Frans Bauer. (Foto: Jim Hoogendorp)
Een enthousiast publiek bij Frans Bauer. (Foto: Jim Hoogendorp) Foto: Jim Hoogendorp

'Met een dikke vette Bauerkus'

n Leidenaren genieten met volle teugen van Frans Bauer

Bus n Met twee bussen waren de fans van Frans Bauer vanuit Leiden afgereisd naar Scheveningen om hun 'Franske' in het Circustheater te zien optreden en met hem mee te zingen en swingen. Zijn publiek kwam niet bedrogen uit, want menige fan kreeg de gelegenheid om het podium te betreden om met de populaire zanger een duet te vertolken om daarna weer met een dikke vette Bauerkus afscheid te nemen. Frans Bauer blijft zoals hij is, toegankelijk, hartverwarmend en echt.

DOOR TEUNTJE VAN DELFT
FOTO jIM hOOGENDORP

Voor de 25e keer trad Frans Bauer op in de serie Sterren aan Zee. Een concertserie mede in het leven geroepen voor KWF Kankerbestrijding. Vele bekende artiesten dragen de KWF, die de strijd aangaat tegen kanker, een warm hart toe zoals de sympathieke zanger Frans Bauer. Uitgeverij Verhagen zorgde er in samenwerking met impresario Pieter van der Ploeg van Music of Life voor, dat liefhebbers optimaal konden genieten en voor de deur konden uitstappen.

Fans

Terwijl veel artiesten de trappen naar het podium gesloten houden tijdens het optreden, neemt Frans de tijd om zijn fans op het podium te ontvangen. Hij laat ze meezingen, maakt een praatje, neemt bloemen en kleurplaten in ontvangst en geeft ze, zoals hij zelf zegt een dikke, vette Bauerkus ter afscheid. Het feest is helemaal compleet als hij de zaal ingaat. De zaal gaat volledig uit zijn dak en Frans heeft meerdere nummers nodig om van de ene naar de andere kant te lopen. 'Dit is één van de mooiste theaters van Nederland met een prachtige intieme sfeer', licht de zanger tijdens zijn show enthousiast toe. 'Ik werk graag mee aan deze concertserie en hoop dat we op deze manier veel geld voor onderzoek naar kanker voor de KWF bij elkaar brengen. Het doel van deze avond heeft geen uitleg nodig. Je wenst dat niemand met deze ziekte te maken krijgt, maar helaas is de werkelijkheid anders. Vooral mijn fans weten dat het zeker ook mijn deur niet voorbij is gegaan.'

Belofte

Frans Bauer verzorgde deze avond een avondvullend live concert, compleet met vele van zijn bekende nummers en werd begeleid door zijn toporkest, de Holland Showband en de beeldschone dames van The Dance Company. 'Ik blijf met dit repertoire dicht bij mezelf. Mijn fans waarderen dat en ik voel mijzelf daar ook het beste bij.' Tijdens het pauzemoment trad de bekende pianist Dennis de Bruijn op met de mooiste liedjes van Frans op de grote concertvleugel! Na de show kwam Frans meteen naar de foyer om fans te begroeten en handtekeningen uit te delen. Music of Life en Uitgeverij Verhagen hebben nog een verrassing. Gezien het enthousiasme en de belangstelling gaan ze weer in gesprek met de Koninklijke Beuk om voor volgende jaar weer speciale reizen te organiseren.
Volgend jaar staat Frans Bauer op 16 maart met zijn totaal vernieuwde show in het Circustheater.