Afbeelding
Foto:

Insecten onder de loep

sparen n Naturalis Biodiversity Center en supermarktketen Albert Heijn zetten met ingang van deze week samen insecten in de schijnwerpers.

In de nieuwe spaarcampagne spelen insecten de hoofdrol en kunnen kinderen alles leren over het belang van tientallen meer én minder bekende insecten. Onderdeel van de spaarcampagne is een verzamelalbum waarin boeren en biologen, waaronder Freek Vonk, informatie geven over veertig verschillende insecten.

In de bijbehorende AH Insecten app komen alle insecten in detail tot leven door middel van augmented reality (AR).

Met bijna een miljoen bekende soorten zijn insecten de grootste groep dieren op aarde. Ze zijn onmisbaar voor al het andere leven. Het gaat echter niet goed met de insecten; veel soorten zouden in de komende decennia kunnen uitsterven. Ook in Nederland is er sprake van een sterke achteruitgang van onder meer bijen en dagvlinders. Naturalis en Albert Heijn onderstrepen het belang van biodiversiteit. De afgelopen vijftig jaar is het Nederlandse landschap voor insecten namelijk steeds minder aantrekkelijk geworden.

De actie duurt tot en met 14 april. Voor elke 10 euro aan boodschappen krijgen AH klanten twee insectenplaatjes en een insectenplaktattoo. Het verzamelalbum kost 1,49 euro.