Foto: Mike van Bemmelen.
Foto: Mike van Bemmelen. Foto: Mike van Bemmelen

Geweldige bijdrage van benefietgala Pieterskerk

Vrienden n Het jaarlijks benefietgala voor de Pieterskerk Leiden vond plaats op dinsdag 12 maart. Het benefietgala wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Pieterskerk en de opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het bijna 900 jaar oude monument.

Tijdens een geanimeerde en sfeervolle avond trad Anita Meyer op voor de ruim tweehonderd aanwezigen. Ook was er een voordracht van de stadsdichter van Leiden, Marianne van Velzen.

Hagerbeerorgel

In de prachtig uitgelichte Pieterskerk Leiden overhandigden Jan Hoekema (voorzitter Stichting Vrienden van de Pieterskerk) en Henk Gerla (voorzitter van de businessclub Orde van St. Pieter) totaal 33.000 euro aan Rogier van der Sande, voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting Pieterskerk Leiden.

Deze gift wordt onder andere gebruikt voor de laatste fase van een recente restauratie van het unieke Van Hagerbeerorgel.

Behoud van unieke geschiedenis

Voor het reguliere onderhoud en het behoud van de unieke geschiedenis en het monument is de Stichting Pieterskerk Leiden afhankelijk van giften van onder andere particulieren, instellingen, bedrijven en fondsen.

Kijk op de website van de Pieterskerk Leiden hoe het mogelijk is het eeuwenoude Leidse monument te ondersteunen: www.pieterskerk.com/steun-ons.