Mitchel Klein (Iinks) in actie in het duel met Te Werve  (Bron: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)
Mitchel Klein (Iinks) in actie in het duel met Te Werve (Bron: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude) Foto:

We moeten alles doen om DoCoS in de 2e klasse te houden

Prestatie n Het eerste elftal van DoCoS maakt in zijn derde jaar in de tweede klasse een moeilijk seizoen door. Sinds de winterstop verblijft DoCoS in de onderste regionen van de tweede klasse. "We moeten er alles aan doen om in de tweede klasse te blijven", zegt Mitchel Klein, de aanvallende middenvelder en een van de meest constante spelers van DoCoS in dit voetbalseizoen.

Prestatievoetbal is voor de 25-jarige Klein heel belangrijk. "Ik wil zo hoog mogelijk voetballen en ik wil het liefste met DoCoS zo hoog mogelijk voetballen. Het zou heel mooi zijn om in de eerste klasse te voetballen. Hoe hoger je mag voetballen, des te mooier het is. Maar we moeten er nu eerst voor knokken dat we in de tweede klasse blijven. Want we moeten niet weggooien wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd", zegt Klein die dit seizoen een basisplek veroverde.

Dat mag gerust een wonder heten want begin vorige seizoen liep Klein een schedelbreuk op in het duel met Honselersdijk. Meer dan een half jaar later, pas in de allerlaatste competitiewedstrijd, keerde Klein terug. "Het was een verschrikkelijk seizoen. Maar ik ben blij dat ik op en in het veld mag staan."

Musketiers

Mitchel Klein speelt bijna zijn hele voetballeven bij DoCoS. Dat hij ooit begon bij Roodenburg – "ik speelde daar in de F- en E-jeugd" – is eigenlijk alleen bij hem zelf bekend. Samen met topscorer Chris van Empel, doelman Mitchel van Abswoude en linksback Rowin Peet hoort Mitchel Klein – de vier musketiers - tot de groep die met DoCoS in de vierde klasse in 2010 begon. "Ik speelde toen eigenlijk nog in de A1, maar mocht af en toe invallen."

Prestatievoetbal

Klein behoorde altijd tot de basisselectie die onder leiding van Joop Lankhaar en Nico van der Salm in drie jaar tijd promoveerde door kampioen te worden in de vierde klasse (2013) en derde klasse (2016). "Ik hing er wel altijd een beetje tussen, maar ik wil in het eerste spelen. Ik wil ook prestatievoetbal spelen. Bovendien is het leuk om in het eerste elftal te spelen. Vroeger keek ik als jeugdspeler tegen het eerste elftal op. Michael van Voorthuijzen speelde toen al in het eerste en om nu samen met hem in het eerste te spelen, dat is heel mooi."