Afbeelding
Foto:

Vier keer per week naar DoCoS

Dromen van voetbal is voor Luc van Antwerpen dromen over Lionel Messi. De zestienjarige verdedigende middenvelder van DoCoS B1 (tegenwoordig JO17-1) weet dat hij nooit voetbalprof wordt, maar heeft toch zijn voetbaldromen. "Ik wil zo hoog mogelijk voetballen bij DoCoS."

Voor een overstap naar de blauwwitte stadgenoot hoeft niemand te vrezen. "Ik heb niets met UVS. Al mijn vrienden voetballen bij DoCoS. Vier keer per week ben ik bij DoCoS: twee keer om te trainen, een keer voor een wedstrijd en dan gaan we vaak als vrienden nog een keer om te voetballen", vertelt Van Antwerpen, 4VWO-scholier aan het Leonardo College.

Door zijn vrienden en zijn oudere broers – Jeroen, die een voetbalpauze heeft ingelast, en Ruud die in het derde speelt – begon hij al in de mini-F bij DoCoS. Met zijn gedrevenheid kwam Luc al snel in de selectiejeugdteams. "Op selectieniveau in de eerste klasse spelen is leuk, zeker als dat ook nog samen kan met vrienden. Met de E1 heb ik zelfs hoofdklasse gespeeld en een voetbalfinale in het ADO-stadion. Dat was heel mooi." Remco van Waveren en Bart Mittelmeijer zijn de selectietrainers van DoCoS JO19-1 zoals alle eerste en tweede teams van DoCoS opgeleide selectietrainers hebben. "Ik heb Bart al drie jaar en van hem leer ik het meeste: vooral hoe ik tactisch moet staan." Winnen staat voor Luc voorop, maar dat valt wat tegen nu leeftijdsgenoot Shairon Mhanni is doorgeschoven naar het eerste elftal. Zijn voormalige teamgenoot loopt zelfs stage bij ADO. "Hij was bij ons in de aanval de beste, in het middenveld en in de verdediging."

Luc van Antwerpen: 4 keer p. wk. naar DoCoS (Foto: DoCoS/pr)