Een kleine greep uit de vele activiteiten in Leiden deze week. Zie de volledige agenda op: www.visitleiden.nl.

BPlusC

donderdag 4 april, 12.45 uur

Duo Dori & Dori, opera fragmenten. Het duo Dori & Dori wordt gevormd door de sopraan Dorela Cela en de mezzo-sopraan Teodora Drozdik-Popovic. Samen met de Spaanse pianist Federico Mosquera Martinez verzorgen zij een lunchconcert in de Kapelzaal van BplusC aan de Oude Vest. Het concert duurt tot 13.30 uur. Kaartjes kosten 6 euro inclusief een kop koffie, thee en de garderobe.

Theehuis De LeidseHout

zondag 7 april, 14.00 uur

westcoast pop- & rocksongs van Brian James & Ewald Ebbing. De van origine Amerikaanse singer/songwriter Brian James woont al een aardig tijdje in Nederland, maar verloochent zijn afkomst nog altijd niet. Dat uit zich in een voorliefde voor mooi, melodieus westcoast repertoire van onder meer Eagles en Steely Dan. Goed in het gehoor liggende songs, vervolmaakt door het verfijnde toetsenwerk van Ewald Ebbing. Adres: Houtlaan 100. Bij geschikte weersomstandigheden zijn de optredens buiten aan het terras.

Stadscentrum

zondag 7 april, 13.00- 16.00 uur

nieuwe editie van Verhalen van de Stad: gratis straattheater, gebaseerd op bijzondere plaatsen en mensen uit de geschiedenis van Leiden; dit jaar in het teken van de Zangeres zonder Naam. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat deze Koningin van het Levenslied in Leiden werd geboren. Op deze dag worden vier scènes gespeeld, geïnspireerd op haar leven, maar vooral door de liederen en teksten die ze ten gehore bracht. Vier scènes over de momenten in het leven die ze zo vaak bezong: kind zijn, verliefd zijn, scheiden en doodgaan. Met uiteraard heel veel muziek van de Zangeres! De scènes zijn tussen 13.00 – 16.00 uur te zien in het gebied rond De Burcht en de Hooglandse Kerk.

BPLUSC

tot en met 24 april

verschillende exposities in de bieb in de Nieuwstraat:

- expositie van kinderen van groep 3a van de Lorentzschool. Door met elkaar te kijken en te praten over de vormen van Picasso portretten, maakten ze al heel snel en spontaan rake schetsen.

- expositie van Kunstenaarscollectief Bollenstreek in Beeld met als thema Rembrandt in een ander licht. Diverse kunstenaars laten in Het Leidse Volkshuis op eigen wijze zien waardoor zij geïnspireerd zijn.

- expositie van schilderijen, tekeningen en kunstwerken te zien, gemaakt door personen met een stoornis binnen het autisme spectrum.

Boekhandel Kooyker

zondag 7 april, 15.00 tot 16.00 uur

geven Marianne Oosterop en Christel Schollaardt een workshop voor het maken van de perfecte (paas)brunch. Van eenvoudige broodjes tot een echte brioche, van een simpel soepje tot omelet Sibérienne. Toegang vrij. Wel graag aanmelden via info@kooyker.nl. Boekhandel Kooyker bevindt zich in de Breestraat 89.