Stadscafé: verdichten of verlichten?

woningnood n Leidraad voor een serie van vier bijeenkomsten dit jaar voor een serie van vier bijeenkomsten die RAP (Rijnlands Architectuur Platform) organiseert in Scheltema, is: Stad zoekt ruimte.

Woensdag 27 maart was het eerste 'Stadscafé' met als thema: Verdichten of verlichten. Paola Huijding, architect en stedenbouwkundige en eindredacteur van het Stadscafé gaf een toelichting. Iedereen is erover eens dat de woningnood hoog is en er veel huizen bijgebouwd moeten worden, maar hoe dat precies ingevuld moet gaan worden, daarover verschillen de meningen.

Huijding zegt dat Leiden 8500 woningen moet bijbouwen. En dat het volgens de huidige afspraken binnen de bebouwde kom moet gebeuren. Huijding en haar team nodigen sprekers uit die ieder vanuit hun eigen deskundigheid tegen het thema Verdichten of verlichten aankijken.

De Stadscafé's van het RAP Leiden gaan overigens niet over bestaande plannen, maar juist om buiten de bestaande kaders te kijken naar oplossingen. Het volgende Stadscafé is op woensdag 12 juni.