Stadse verhalen

Spannend n Als straten konden spreken. Een stad zo oud als Leiden is een schatkamer vol verhalen.

Bekende, maar ook minder bekende mythen, sagen, legenden en anekdotes passeren de revue. Over helden, beroemdheden, maar ook over mensen zoals jij en ik. Op zondag 7 april worden allerlei verhalen verteld door dichters, schrijvers, acteurs en dat alles aan de hand van historische foto's. De vierde editie van 'Verhalen van de stad'staat in het teken van de 'Zangeres zonder Naam' die 100 jaar geleden in Leiden werd geboren. Het decor is vanzelfsprekend de stad zelf. De verhalen van de stad worden muzikaal omlijst door draaiorgels, want 7 april is ook nog, zoals u elders in de krant leest, de Leidse Draaiorgeldag. Zie ook: www.verhalenvandedestad.nl.


Internationale Beatles Beurs

Beurs n The Beatles zijn al bijna 50 jaar "uit elkaar", maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd's) gigantisch.

Beatlesfans, verzamelaars en liefhebbers kunnen zondag 7 april van 11.00 tot 16.00 uur terecht in Scheltema Leiden aan de Marksteeg 1 (hoek Oude Singel) waar, al voor de 40ste keer, Beat- Meet plaats vindt. Entree 5 euro. Op deze Beatlesbeurs kunnen fans, liefhebbers en verzamelaars lekker snuffelen tussen de duizenden LP's, singletjes, CD's, DVD's, boeken, bladen,video's en memorabilia die te kijk, te koop of te ruil zijn. Er zijn standhouders uit binnen- en buitenland. Bezoekers kunnen tevens Beatles platen of memorabilia meenemen om te ruilen/verkopen of vrijblijvend te laten taxeren. Deze dag wordt georganiseerd door Franck Leenheer in samenwerking metwww.beatlesfanclub.nl, de best bezochte Nederlandstalige Beatles website.