Peter Weeda kreeg zijn lintje o.a. voor zijn inzet bij zwemvereniging de Leidse Watervrienden en de Leidse Zwemvierdaagse. | Foto: Rob v Heijster.
Peter Weeda kreeg zijn lintje o.a. voor zijn inzet bij zwemvereniging de Leidse Watervrienden en de Leidse Zwemvierdaagse. | Foto: Rob v Heijster. Foto: Photographer: Rob van Heijster

Lintjes-stortbui in Leiden

oranje n Twintig inwoners van Leiden kregen een Koninklijke onderscheiding: veertien van hen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en vier tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Achttien inwoners kregen de onderscheiding uitgereikt in de Hooglandse Kerk uit handen van burgemeester Lenferink.

De lintjes gingen naar: Wil Baart Verstraaten (Lid in de Orde van O-N), Ingrid van den Berg (Lid in de Orde van O-N), Jacoba Bodijn-van der Linden (Lid in de Orde van O-N), Huub Frencken (Ridder in de Orde van O-N), Ap Gluvers (Lid in de Orde van O-N), Sonja Gluvers (Lid in de Orde van O-N), Roelof Hol (Ridder in de Orde van O-N), Tom Holswilder (Lid in de Orde van O-N), Joke van der Poel (Lid in de Orde van O-N), Mary Pouw-Don (Lid in de Orde van O-N), Paula van Schooten-de Keijzer (Lid in de Orde van O-N), Paula Schouten van der Hulst (Lid in de Orde van O-N), Ton Schouten (Lid in de Orde van O-N), Jan Segijn (Lid in de Orde van O-N), Cor Smit (Ridder in de Orde van O-N), Jan Vis (Lid in de Orde van O-N), Cent van Vliet (Ridder in de Orde van O-N), Peter Weeda (Lid in de Orde van O-N), Martha Roggenkamp (Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw) en Heleen Murre - van den Berg (Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw). De laatste twee lintjes zijn respectievelijk in Groningen en Nijmegen uitgereikt.