Een kleine greep uit de vele activiteiten in Leiden deze week. Zie de volledige agenda op: www.visitleiden.nl.

Young Rembrandt en ARS - Expositie talentenklas

Expositie van 6 t/m 9 mei, Pieterskerkgracht 9a

In samenwerking met docenten beeldende vorming van alle scholen voor voorgezet onderwijs in Leiden heeft ARS een talentenklas opgezet voor leerlingen met talent voor beeldende kunsten. Het s een intensieve cursus op de zaterdagochtenden waarbij de cursisten in twee jaar kennis maken met vrijwel alle disciplines van de beeldende kunsten. In mei loopt het tweede cursusjaar af en dat wordt afgesloten met een korte expositie van werkstukken van de scholieren.

Moederdagbingo

Woensdag 8 mei 20.00 - 22.00 uur

Galerie Café Leidse Lente, Haagweg 4-A11

Lunchconcert door pianiste Justyna Jarzab

Donderdag 9 mei, 12.45 - 13.30 uur

Oude Vest 45 (Kapelzaal van BplusC). Toegangskaarten voor dit concert kosten zes euro incl. kopje koffie, thee en garderobe. Kaarten verkrijgbaar vanaf 12.00 uur.

Buitenhuis Buitenyoga

Vrijdag 10 mei, 9.00 - 10.15 uur

Een geweldige start van de dag: de Buitenhuis BuitenYoga, gegeven door Lennert Stevens. Iedere vrijdag van 9.00 tot 10.15 uur op het grasveld naast Brasserie Buitenhuis. In het geval van slecht weer gaat de les niet door. Meld je gemakkelijk aan via www.visitleiden.nl.

Plantenmarkt

Zaterdag 11 mei in de Hortus Botanicus

Onder de monumentale Hortusbomen verzamelen zich allerlei aanbieders en liefhebbersverenigingen met kramen vol bijzondere planten. Er is voor deze markt geen toeslag. Op deze dag heeft de stichting Vrienden van de Leidse Hortus haar jaarvergadering.
Programma Hortus Plantenmarkt
*Voor een aantal programmaonderdelen kunt u zich vooraf inschrijven via de links op de website of door te bellen naar 071 527 4731.
Bijenlab
10.00-17.00 uur - Honing proeven
10.00-17.00 uur - Bijenwas kaars maken**
12.00-12.30 uur - Met imker Fred kijken bij de bijenkast
13.00-15.30 uur - Demonstratie 'Bijenkorven vlechten'

Ernst Jansz

Zaterdag 11 mei, 19.30 Gebr. De Nobel, Marktsteeg 8

Met Ernst Jansz staat er een brok Nederlandse popgeschiedenis op het podium. Hij maakte in de jaren 60 deel uit van de legendarische hippieband CCC Inc. en daarna schreef hij geschiedenis met het door hem opgerichte Doe Maar. Verder produceerde hij platen van o.a. Blue Murder, Boudewijn de Groot en Bram Vermeulen. Behalve nummers van zijn nieuwe album speelt Ernst Jansz ook een aantal van de mooiste liedjes uit zijn rijke repertoire!