Afbeelding
Foto:

Theater tussen de biotechbedrijven

opdeplanken n Van India tot Mexico, van IJsland tot Zuid-Afrika: mensen van over de hele wereld komen naar het Leiden Bio Science Park. Wat brengt hen hier en hoe maken zij een nieuw thuis?

Stadsgezelschap PS|theater duikt in het leven van internationale werknemers. Hun verhalen komen samen in Welcome In My Backyard, een theaterroute op het Bio Science Park. Tussen de glimmende gevels van biotechnologiebedrijven brengt het stadsgezelschap een voorstelling over weggaan en thuiskomen.

Na theaterroutes in de Leidse wijken De Mors, De Kooi, de Pieterswijk, Leiden Zuid-West en Meerburg/Roomburg brengt PS|theater met Welcome In My Backyard nu een theaterroute in een wel heel bijzondere Leidse wijk: het Leiden Bio Science Park, het grootste cluster van bedrijven en kennisinstellingen in de biotechnologiesector.

Theatermakers Tijs Huys, Rian Evers en Julia Schmitz verbleven er zes weken bij verschillende bedrijven en spraken met lab-medewerkers, IT-specialisten en onderzoekers uit alle windstreken. Hun verhalen vormen de basis voor Welcome In My Backyard, maar zijn ook te beluisteren in een podcast via de site van PS|theater.

De voorstelling is twee keer per dag (12.00 uur en 18.30 uur) te zien op woensdag tot en met vrijdag in de periode 12 juni tot en met 5 juli. De voorstelling is Engelstalig, dus ook toegankelijk voor internationals. Kaarten via www.pstheater.nl.


Twintig fietsmaatjes rijden 44,4 km

sportief n Twintig duofietsen van Fietsmaatjes uit Oegstgeest, Teylingen en Leiden/Leiderdorp openden vorige week de 444 fietsroute uitgezet door Swift vanwege het 444-jarig bestaan van de Universiteit Leiden.

Ook zes fietsmaatjes ouder dan 90 jaar haalden onder de stralende zon voldaan de eindstreep bij het universitair sportcentrum in Leiden.

De lange stoet met duofietsen slingerde zich als een slang door het duinlandschap, aangemoedigd door de meer dan 200 andere fietsers die hen op hun gewone fietsen bellend inhaalden.

De prachtige route is nu voor iedereen beschikbaar. Kijk voor meer info op de site:

www.universiteitleiden.nl/444/fiets.

Afbeelding