Afbeelding
Foto:

Marathoncoördinator Tjeerd Scheffer

sleutel n In deze rubriek beantwoordt een prominente Leidenaar om de week vijf vragen. Dat kan iemand zijn uit de politiek, het bedrijfsleven, of gewoon: een Leidenaar in hart en nieren. Deze week een paar vragen aan Tjeerd en Mok Scheffer. Dit koppel is namelijk de drijvende organisatiekracht achter de Leiden Marathon. Op deze pagina Tjeerd, op pagina 13 zijn echtgenote Mok Scheffer.

Wat betekent Leiden voor je?

Alles, het is mijn stad, mijn thuis. Al mijn vrienden en familie wonen hier. Ik ga hier nooit meer weg.

Is er een plek in Leiden waar je graag komt?

Gewoon in de stad op zaterdagmiddag, maar ook bij het basketball, waterpolo, rugby, tafeltennis enzo. Want dat is schitterende topsport en dat in onze eigen stad.

Wat mag verdwijnen en wat zeker niet?

Wat er uit Leiden moet verdwijnen, komt niet echt snel bij mij op. Al ken ik er wel een paar… Nee, zonder gekheid. Wat nooit meer mag stoppen, is de Leiden Marathon. Is zo Leids door alle Leidse vrijwilligers en toeschouwers dat die altijd moet blijven.

Wat mis je in Leiden?

Een structurele, aansprekende Rembrandt-plek. Een bezoekerscentrum waar wij onze grootste zoon aan de wereld kunnen laten zien. Is dé schandplek van de stad. En de wereld smeekt erom.

Wat doe je op de '3 october?

'Gewoon, Leidenaar zijn. Trots zijn dat wij die Spanjaarden hebben verdreven. Taptoe, biertje drinken, kermis met vrienden, biertje drinken.