Nominatie voor Citymarketing Trofee

onderscheiding n Leiden is genomineerd voor de Nationale Citymarketing Trofee 2019 met haar brandstory 'Het Leids Continuüm'.

De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt jaarlijks uitgereikt aan 'De beste citymarketing gemeente van Nederland' tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Net als voorgaande edities zijn er twee categorieën: gemeenten tot 100.000 inwoners en gemeenten met 100.000+ inwoners. Leiden valt binnen de tweede categorie.


Leiden Marketing is genomineerd met 'Het Leids Continuüm', het verhaal van Leiden en het integrale startpunt van alle citymarketingactiviteiten. Deze 'brandstory' van Leiden is een continuüm van ontwikkelingen waar het een door de eeuwen heen heeft geleid tot het ander. Een stad waar niets toeval is. Leiden is. Gisteren, vandaag, morgen en overmorgen.

"We zijn echt ontzettend trots op deze nominatie en daarmee de erkenning van onze aanpak. Dit is waar citymarketing om draait. Wij vertellen een integraal kloppend verhaal en blijven dit vertellen. Een unieke aanpak waar we samen met onze partners onze inspanningen aan ophangen", aldus een trotse Martijn Bulthuis, directeur Leiden Marketing.

De vier genomineerden (Eindhoven, Leeuwarden, Zwolle en Leiden) presenteerden maandag 27 mei hun nominatie en gaven een toelichting aan de vakjury. Daarbij is gekeken naar vakinhoudelijke elementen zoals een beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering en monitoring. Maar ook naar hoe vernieuwend de bijdrage is aan het vakgebied.

De Nationale Citymarketing Trofee wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing op 17 juni in Eindhoven. Het Leids Continuüm is te bekijken via YouTube. Meer info: www.nationaalcongrescitymarketing.nl.