Vogelasiel regio Leiden zoekt met spoed vrijwilligers

dierenvriend n Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen: het vogelasiel zoekt vrijwilligers.

Deze periode van het jaar is voor de dierenambulance / vogelasiel altijd een zeer drukke periode. Tientallen keren per dag rukken ze uit om gewonde of ontheemde dieren, vooral vogels, maar ook huisdieren, op te vangen. Naast verkeersslachtoffers, vooral ook jonge vogels die door een kat gegrepen zijn, of uit een nestjes komen die door de ouders verlaten zijn.

De organisatie zorgt dat deze dieren de noodzakelijke opvang krijgen. Indien nodig, brengen zij ze direct naar een dierenarts en anders worden de dieren tijdelijk opgenomen in de noodopvang. Daarbij komen ze op dit moment handen tekort.

Daarom zoeken ze vrijwilligers, die ze daarbij willen komen helpen. In goed overleg wordt afgesproken wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Nieuwe vrijwilligers krijgen daarvoor een instructie en een inwerkperiode.

Dagelijks vervoer

Omdat er op dit moment geen eigen vogelasiel is, moeten de vogels na een kort verblijf dagelijks vervoerd worden naar de vogelasiels in Den Haag en Haarlem.

Daarvoor zijn vrijwilligers nodig: voor de verzorging, maar ook chauffeurs, het liefst met eigen auto. Voor gemaakte kilometers is een vergoeding.

Geïnteresseerd? Mail Stefan van der Burg: stefan.vogelasielleiden@gmail.com, of bel: 071- 5174141.