Een kleine greep uit de vele activiteiten in Leiden. Zie de volledige agenda op: www.visitleiden.nl.

Donderdag 20 juni tot en met zaterdag 22 juni Openluchthotel aan de Rijn

Dit jaar wordt Leiden tijdens het VAN RIJN FESTIVAL voor drie nachten omgetoverd tot één groot OpenluchtHotel.
De monumentale Burcht ligt als een parel verscholen tussen de Oude en Nieuwe Rijn. Deze oase van rust in het midden van de stad vormt het culturele hart van het OpenluchtHotel. Gecombineerd met een verrassend avondprogramma met poëzie, muziek, dans, mindfulness en een pianobar vormt deze locatie een sfeervolle ambiance voor culturele en romantische ontmoetingen. Het avondprogramma is toegankelijk voor iedereen.
Avontuurlijke hotelgast kunnen slapen in unieke door kunstenaars ontworpen openluchtkamers in de stad.
Locatie: de Burcht, Burgsteeg 14, Leiden
Avondprogramma: aanvang 20.00 uur.

Donderdag 27 juni, Gebr. de Nobel

Sink the Bismarck is terug met een nieuw album, Songs on the Styx. De mannen uit de omgeving van Leiden en Den Haag veroverden harten met wervelende liveshows en sleepten onder meer de Popprijs Haarlemmermeer en de Grote Prijs van de Bollenstreek (tegenwoordig Nobel Award) in de wacht. Zo'n 9 jaar na het begin pakken ze de volgende golf om fier over de zee van rock en roll te surfen.

Op donderdag 27 juni is de albumpresentatie. Meer info: https://gebrdenobel.nl. Aanmelden via ahoy@sinkthebismarck.nl.


Zaterdag 29 juni Festival de Fusie

Afgelopen jaar was de eerste editie en dit was een groot succes. De tweede editie is op het USC terrein. Naast verschillende soorten muziek (disco, groovy house, hitjes) wordt op het festival veel aandacht besteed aan kunst en cultuur, zij het op een laagdrempelige manier.

Zo komt er bijvoorbeeld een live kunstenares, singer-songwriter en dichter. Fe naam 'Festival de Fusie' komt voort uit het woord 'fusie', wat in de studentenmond 'woonkamer' betekent.

De sfeer die hier aanwezig is, wordt in het groot nagebootst door het festival volledig in woonkamersfeer in te richten. Zo staan er overal op het terrein banken, lampen, lp's, kasten en er is zelfs een piano aanwezig. Het doel van het evenement is om de verschillende jongeren uit Leiden en omstreken samen te brengen op één festival. Meer info op facebook (zoek op: festival de fusie Leiden)

Zaterdag 29 juni, orgelconcert

Willem van Twillert bespeelt het orgel in de Marekerk. Het concert begint om 16.00 uur. Op het programma staan werken van Rameau, Händel, J.S. Bach, Mozart, Schubert, Dvorák en Ducan. Vrije toegang. Deurcollecte na afloop. Zie voor meer informatie www.marekerk.nl/muziek.