Pop-up Resto-route

goeddoel n In de periode 7 tot en met 14 juni worden op verschillende locaties lunches en diners georganiseerd om geld op te halen voor Stichting Vluchteling Nederland.

Op initiatief van Gebke van Gaal, die 40km meeloopt tijdens de actie Nacht van de Vluchteling, hebben verschillende ondernemers in Leiden hun steun toegezegd om een inzameling te doen voor Stichting Vluchteling.

Onder de naam Food for Thought vragen zij met de restaurantroute aandacht voor Vluchtelingen.

Zij doneren voedsel, stellen ruimtes beschikbaar of doen een financiƫle bijdrage.

Food for Thought is een pop-up Restaurantroute door Leiden waar diners en lunches van "gered" voedsel worden geserveerd. Onder andere EkoPlaza Leiden en AH Hooigracht doneren voedsel dat anders zou worden weggegooid.

Lunches en diners worden afwisselend georganiseerd bij OldSchool, Sijthoff en het Nico van der Horstpark-Tuinhuis. Ook Tuin van de Smid ondersteunt de actie. Het precieze schema met alle data en locaties is te vinden op bit.ly/SCHEMAFoodForThought.

Het initiatief Food for Thought draait volledig op vrijwilligers. Verschillende koks zijn benaderd om de maaltijden te bereiden en de etablissementen stellen gratis hun ruimte ter beschikking.