Een kleine greep uit de vele activiteiten in Leiden deze week. Zie de volledige agenda op: www.visitleiden.nl.

Zaterdag 8 juni 13.00 tot 16.00 uur

Repair Café in de Merenwijk

Reparatie experts helpen iedereen in Buurtcentrum Op Eigen Wieken (Valkenpad 5) bij het herstel van bijvoorbeeld elektrische apparaten, kleding, fietsen, meubels, speelgoed of servies. Gereedschap en basismateriaal zijn aanwezig. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Ook de ruilwinkel van het buurthuis is geopend. Rond het buurtcentrum is voldoende gratis parkeerruimte. In juli en augustus is er geen Repair Café in de Merenwijk. Meer informatie op www.repaircafeleiden.nl.

Zaterdag 8 juni 15.00 uur

Tweede orgelconcert in de zomerserie 2019

Het Maarschalkerweerd orgel in de Hartebrugkerk zal dit keer worden bespeeld door de vorig jaar benoemde organist van de Hooglandse kerk: Willeke Smits. De toegang is gratis, ter bestrijding van de kosten wordt een deurcollecte gehouden.

Maandag 10 juni vanaf 12.00 uur

Biodiversiteit in Beeld bij Tuinvereniging Ons Buiten

Dit project beoogt alle flora en fauna op en rond het terrein van Tuinvereniging Ons Buiten en de Tuin van Noord in Leiden te inventariseren. Daarnaast wil het bewustzijn creëren voor de natuur in de eigen omgeving en aantonen dat deze natuur de moeite waard is om te versterken en beschermen.
Opening om 12.00 uur met een gratis workshop, rondwandeling of activiteit. De Slakkentrailer van Naturalis komt met allerlei activiteiten voor kinderen. Ook de bakfiets van de Hortus Botanicus is aanwezig, waarbij imkers van alles uitleggen over bijen. Verder is er een doorlopende rondleiding in "de kleine Hortus", tuin 271 van Richard Schoenmaker. Voor een zacht prijsje zijn er diverse zoekkaarten te koop. Adres: Joop Vervoornpad 16.

Vrijdag 7 en zaterdag 8 juni

Schemerstad 2019

Staat dit jaar in het teken van licht en beweging en is de tiende editie van dit theaterfestival. Bij dit bijzondere evenement vaart publiek tijdens de schemering in boten door de grachten van Leiden, en kijkt naar unieke voorstellingen op de wal. Ook dit jaar staan er spannende, afwisselende voorstellingen op het programma. Kijk op www.schemerstad.nl voor het hele aanbod.

Vrijdag 14 juni, 20.00 uur

Opera's, madrigalen en kerkmuziek

In de Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1. De van Claudio Monteverdi staan volop in de belangstelling. Blokfluitensemble Praetorius brengt samen met twee zangers/solisten een gevarieerd programma, waarin de veelzijdigheid van de werken van deze Italiaanse componist prachtig tot haar recht komt. Toegang: 12,50 euro in de voorverkoop, 15 euro aan de deur. Kinderen gratis, studenten 5 euro.