Katell Chevallier en rechts celliste Maya Fridman. | Foto's: pr
Katell Chevallier en rechts celliste Maya Fridman. | Foto's: pr Foto:

Leidse Hofjesconcerten

muziek n Komend Pinksterweekend is de elfde editie van De Leidse Hofjesconcerten.

Het Pinkster-muziekevenement met meer dan 200 concerten wordt uitgevoerd in twintig van de mooie hofjes die Leiden rijk is en op acht overdekte locaties. Van klassiek tot pop en van jazz tot volksmuziek en een kinderprogramma. Dit jaar zijn er ook twee programma's in het kader van Het Rembrandtjaar.

De opening van de Leidse Hofjesconcerten is 7 juni in de Stadsgehoorzaal met een barokprogramma door Concerto Köln. Gevolgd door de concerten op zondag 9 en maandag 10 juni. Nieuw binnen de programmering is het Franse chanson, vertolkt door Katell Chevalier, onder andere bekend van The Voice. Verder optredens door de celliste Maya Fridman die 19 mei winnares werd van Dutch Classical Talent 2019. Speciaal voor de jazz liefhebbers een optreden van de Legends met Machael Varekamp en Joy Wielkens met een repertoire van Louis Armstrong, Ella Fitzgerald en Billie Holiday. Op 9 juni in de Pieterskerk het Nederlands Jeugd Strijk Orkest, de wereldpremière van de kameropera 'Katharina de Bronovo'.

Voor de kinderen is er dit jaar ook een muziektheater voorstelling voor de héle kleintjes en hun (groot)ouders. Entree voor kinderen tot en met12 jaar is gratis. De passe-partouts zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij VVV Leiden (Stationsweg 26), Stadsgehoorzaal (Breestraat 60) en BplusC Bibliotheek (Nieuwstraat 4). Tijdens de Pinksterdagen zijn er extra verkooppunten, waaronder de Pieterskerk. Meer info: www.leidsehofjesconcerten.nl.

Afbeelding