Klezmerband Di Krenitse. | Foto: pr.
Klezmerband Di Krenitse. | Foto: pr. Foto:

Kaarsje, kaasje, glaasje én cultuur

opdeplanken n Theatercafé Leiden biedt zondag 16 juni vier acts op het podium: de kaarsen aan, zoutjes op tafel en een glaasje erbij, dát is een samenzijn tijdens het theatercafé in Scheltema Leiden.

Op de planken staan Bridget and the Goldfish: een mix van folk, indie, jazz, country en een vleugje Franse chanson. Thjum Arts is 25 jaar en woont in Utrecht en weet als comedian het publiek te vermaken. Thjum won zowel de jury als de publieksprijs van het Amsterdam Studenten Cabaret Festival 2018. Ook won hij in 2017 de publieksprijs van de Comedy Talent. Theo Sieben bracht onlangs zijn vierde album uit: Market Meat. Een mix van oude country-blues, gospel en ballads, veelal gespeeld op zijn oude National gitaren. Er is vanzelfsprekend ook een vierde act maar die houdt de organisatie nog even geheim.

Het café opent om 14.30 uur, de eerste artiest begint om 15.00 uur. Locatie: Scheltema, Marktsteeg Leiden. Entree: euro 5 euro. Het volgend theatercafé staat gepland op 13 oktober.


Zondagmiddagconcert in de Waterlelie

gezellig n Nog tot en met 6 oktober is er elke zondag van 13.30 uur tot 15.30 uur (met uitzondering van 8 juli en 29 september) én als het weer het toelaat een concert in de Waterlelie (Leidse Hout).

Harmonieorkesten, brassbands, fanfares, swingbands, koren en allerlei andere groepen.

Speels en informeel.

Meestal zijn het amateurmusici uit Leiden of de buurgemeenten, maar in deze mooie ambiance treden soms ook professionals op.

Dit seizoen zijn er twintig zondagmiddagconcerten gepland met in totaal 23 ensembles.

De toegang is gratis.

Zondag 16 juni treedt klezmerband Di Krenitse op. Klezmer is een oude, veelzijdig muzieksoort die de sporen draagt van een internationaal verleden.

Het is van oorsprong de muziek van Jiddisch sprekende Joden in met name Oost-Europa die op bruiloften en traditionele feesten gespeeld werd.

Di Krenitse' bestaat uit de volgende bezetting: Karel Das (viool en zang), Dorien Hooman (accordeon en zang), Rob Nederhof (klarinet), Ellen Kruyt (contrabas) en Vera Prijs (basklarinet).