De sfeer was goed op de boot. Foto: Patrick Ravensbergen
De sfeer was goed op de boot. Foto: Patrick Ravensbergen Foto:

Volop plezier op de Peurbak van nieuwswebsite dichtbij.nl

Vroeger n In Dat was Toen plaatsen we foto's uit een recent of ver verleden uit Leiden. Deze week: een nogal ambitieuze deelnemer aan de Peurbakkentocht van 28 juni 2014. Ook een leuke bijdrage voor deze rubriek? Mail die naar redactie@deleidenaar.nl.

Deze week een foto uit een recent verleden, vijf jaar terug in de tijd slechts. Tijdens de Peurbakkentocht voer een boot mee van de nieuwssite dichtbij. Het motto loog er niet om: 'dichtbij deelt de lakens uit' . Hiermee werd het massaal toegestroomde publiek langs de route ingelicht over de ambities van de website, die samen met het Leidsch Dagblad het publiek in Leiden wilde bedienen.

Er werd iets te voortvarend gedacht. Niet alleen gingen de prijzen naar andere boten, ook dichtbij scoorde slechter dan verwacht. Eigenaar de Telegraaf Media Groep stopte een jaar later dan ook met het project.

Dichtbij was een vervolg op het Noord-Hollandse WebRegio.nl, en werd in 2011 gestart. Er werd volop ingezet op de zogenaamde 'meeschrijvers', mensen die hun nieuws mochten brengen, maar vooral ook op nieuws konden reageren. Dat mondde vaak uit in een heen en weer geschrijf van enkele mensen. Aanvankelijke kon het nieuwsplatform onder leiding van hoofdredacteur Bart Brouwers uitbreiden in Brabant en Zuid-Holland, maar rendabel werd het nooit.

Dat nam niet weg dat de mensen op deze boot het reuze naar de zin hadden. Overigens is de komende Peurbakkentocht op vrijdag 28 juni.

Eric Hoenson