Afbeelding
Foto:

Kracht, verbondenheid en empowerment

vrouwenpower n Wat doe je met je leven nadat je bent afgestudeerd? Dat vroegen Leidenaren Sophia Blijden (25) en Fenna Jensma (22) zich vorig jaar allebei af. Met veel vrije tijd en een gedeelde interesse voor kunst&cultuur besloten zij daarom samen Stories of Womanhood te organiseren.

Enerzijds om (voornamelijk) vrouwen een podium te bieden om aan de hand van theater, muziek en poëzie persoonlijke verhalen te vertellen. Anderzijds om tegengeluid te bieden tegen politieke discussies waar links vaak lijnnrecht tegenover rechts wordt gezet.

Hun missie: dat iedereen na afloop naar buiten loopt met een warm gevoel van kracht, empowerment en verbondenheid. Dat gaat donderdag 13 juni gebeuren in de theaterzaal van Scheltema in Leiden.

De afgelopen maanden stelden de dames met financiële steun van Fonds1818 een divers programma samen. Stephanie Afrifa (tafeldame DWDD) zal de avond leiden, en onder andere optredens van Mevrouw Tamara (De Beste Singer Songwriter), Anneloes Dijkman (Women's March NL) en Zaïre Krieger (spoken word) zullen de revue passeren.

Naast het theaterprogramma, kunnen de bezoekers in de pauze op de minimark terecht voor creatieve spulletjes van jonge kunstenaars en ondernemers uit de omgeving. Oftewel: een avond vol kunst&cultuur, muziek&theater en gezelligheid&inspiratie.

Entree kost 7 euro en de voorstelling duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Scheltema bevindt zich aan de Marktsteeg 1.