Afbeelding

Nationale Molendag: welkom bij molens

Algemeen

Kaag en Braassem In het kader van Nationale Molendag organiseert Kaag en Braassem Promotie zaterdag 11 mei een ontbijt bij de Vlietmolen in Hoogmade. Na het ontbijt zijn de molens vanaf 10.00 uur voor iedereen geopend en trekken liefhebbers de wandelschoenen aan voor de 11 km lange wandeltocht “Molens en meer”.

Molens kijken, ook met kinderen

De wandeltocht gaat vooral langs de molens in Hoogmade, maar ook elders in Kaag en Braassem openen die zaterdag de molens de deuren voor het publiek. Bij de Googermolen in Roelofarendsveen kunnen kinderen hun eigen windmolen maken én de kleurplaat inleveren voor de kleurwedstrijd. De kleurplaat is op de website van Kaag en Braassem Promotie te vinden, net als een overzicht van welke molens wanneer geopend zijn. Ook is daar een link te vinden naar de inschrijving voor het ontbijt. Inschrijven kan nog tot vrijdag 10 mei 10.00 uur.

Ontbijten met de molenaar

Bij het ontbijt zijn meerdere molenaars aanwezig. Je krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen en meer te weten te komen over al die beeldbepalende en monumentale molens in het Kaag en Braassemse landschap. De opbrengst van de kaartverkoop is bestemd voor de Rijnlandse Molenstichting. Na het ontbijt wordt de wandelroute symbolisch geopend door wethouder Van Egmond, waarna iedereen op eigen gelegenheid op pad gaat voor een informatieve en sportieve molendag. Vanaf de route zijn maar liefst vijftien molens zichtbaar.

Informatie

De meeste molens zijn op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 16.00 uur open voor bezoek. Aanvullende informatie is te vinden op: www.kaagenbraassempromotie.nl/nl/belevingen/nationale-molendag-kaag-en-braassem/

Afbeelding