Equipe NK2023 met van links naar rechts Edwin Treffers, Leonardo Bentivogli, Jesse Pieper en Joep de Groot.
Equipe NK2023 met van links naar rechts Edwin Treffers, Leonardo Bentivogli, Jesse Pieper en Joep de Groot.

Zaal Treffers vierde op NK equipe

Algemeen

Schermvereniging Zaal Treffers behaalde afgelopen zondag 28 mei een vierde plaats op het Nederlands Kampioenschap degen voor teams, in een deelnemersveld van zestien equipes.

In de halve finale werd verloren van het als eerste geplaatste equipe van Scaramouche uit Arnhem, die als titelverdedigers het NK wonnen. Deze sterke tegenstander won afgelopen jaar voor de eerste keer de Europacup voor landskampioenen 2022, en behaalde twee weken geleden historisch zilver op de wereldbeker in Istanbul voor Olympische kwalificatie, Parijs 2024.

Jesse Pieper kwam zaterdagavond terug van een tiendaags verblijf in Europa wegens twee grote toernooien. Op zijn eerste senioren wereldbeker in Istanbul overleefde hij op 19 mei met drie gewonnen partijen knap de voorronde, waarna hij in de eliminatie op tableau 256 nipt verloor met 14 tegen 15 treffers van de Fransman Gally. Met veel zelfvertrouwen reisde de achttienjarige Jesse van Istanbul door naar Budapest voor het Europees kampioenschap U23 (schermers jonger dan 23 jaar). Eveneens met drie gewonnen partijen in de voorronde plaatste Jesse zich op 25 mei voor het tableau 64, waar hij verloor van de Israëliër Tavor. Tenslotte stond zaterdag 27 mei op het EK U23 de landenwedstrijd op het programma, waar Jesse en zijn Nederlands team uiteindelijk op plaats 16 eindigde.