Filmfestival van en door scholieren: Take another look | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl

Filmfestival van en door scholieren: Take another look

  Onderwijs

onderwijs ♦ Het Scholieren Filmfestival Leiden is een meerdaags festival dat georganiseerd wordt door middelbare scholieren van verschillende Leidse scholen. De vijfde editie van het festival duurt vijf dagen en duurt van 25 tot en met 29 maart in Bioscoop Lido in Leiden. Overdag bezoeken de leerlingen van de vijf deelnemende scholen het festival. 's Avonds is het festival toegankelijk voor iedereen.

Dit jaar gaan 4000 Leidse en Oegstgeestse scholieren van de deelnemende scholen (Visser 't Hooft, Da Vinci, Stedelijk Gymnasium Athena, Stedelijk Gymnasium Socrates en Rijnlands lyceum) films kijken in het Lido; films die ze normaal tijdens een bioscoopbezoek niet zo snel zouden zien. Maar er zijn ook avondvoorstellingen waar iedereen een ticket voor kan kopen.

Het thema van dit jaar is 'Take another look'. Wanneer we naar een film kijken zien we de werkelijkheid op een bepaalde manier. In romantische komedies zien we de wereld vaak door een roze bril, terwijl we in science fiction juist met een glazen bol naar een utopische of dystopische toekomst kijken. Films en documentaires kunnen onderwerpen uitvergroten of juist klein maken in het grote geheel. Het is allemaal een kwestie van perspectief. Het is daarom niet toevallig dat de lens het logo is geworden van het festival, en dat er maar liefst vijf verschillende lenzen de films op het festival representeren. Toeschouwers kunnen zelf zien of het nou door een roze bril of glazen bol is. Het kernteam bestaat uit zestien scholieren van de deelnemende scholen heeft het programma samengesteld, de trailer gemaakt, de website gebouwd, een feestelijke openingsavond georganiseerd en nog veel meer. De scholieren hebben dit zelfstandig opgezet, met een beetje hulp van de medewerkers van het LIFF (Leiden International Film Festival). Maandag 25 maart gaat het festival feestelijk van start met de openingsfilm Thunder Road van Jim Cummings – een film om bij te huilen, lachen en huilen van het lachen. Meer info: www.scholierenfilmfestival.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>