"DoCoS is mijn cluppie" | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Stefan van der Weijden en Guido Scholtes, DoCoS-begeleiding jeugdscheidsrechters (Bron: DoCoS/pr/eigen foto)
Stefan van der Weijden en Guido Scholtes, DoCoS-begeleiding jeugdscheidsrechters (Bron: DoCoS/pr/eigen foto) (Foto: )

"DoCoS is mijn cluppie"

  Sport

FLUITEN ♦ Stefan van der Weijden (27) is scheidsrechter coördinator bij DoCoS. Het is het derde seizoen dat de voormalige KNVB-scheidsrechter er voor zorgt dat jong DoCoS-fluittalent zich kan ontwikkelen. Want voetballen zonder scheidsrechter is bijna net zo onmogelijk als voetballen zonder een bal.

Drie seizoenen geleden begon Van der Weijden als coördinator op zaterdag. Rond acht uur is hij op de club om de junioren die wedstrijdjes gaan fluiten te adviseren en te begeleiden. De junioren fluiten wedstrijdjes van pupillenteams of soms ook juniorenteams.

Er is inmiddels een vaste groep van een 8-tal jeugdscheidsrechters, die niet alleen voetballen in hun team maar op zaterdag ook een wedstrijdje fluiten. "Wij geven die jongens een interne scheidsrechtersopleiding", aldus Stefan van der Weijden. Met gepaste trots meldt hij dat er volgend seizoen twee jonge arbiters zijn, Mahmoud Sakr en Ruben Weijdema, die de cursus verenigingsscheidsrechter bij de KNVB gaan volgen. Dit tweetal behoorde tot de groep van acht jonge scheidsrechters die vorig seizoen slaagden voor het DoCoS-scheidsrechterscertificaat.

De begeleiding van de DoCoS-jeugdscheidsrechters is dit seizoen uitgebreid met de komst van Guido Scholtes. "Ik kom van RCL, was gestopt als KNVB-scheidsrechter en toen vroeg Stefan of ik zin had om op zaterdag bij DoCoS mee te helpen jonge scheidsrechters te begeleiden", vertelt de 25-jarige Scholtes.

Rest natuurlijk vraag waarom een voormalig voetbaltalent en KNVB-scheidsrechter als Stefan van der Weijden elke zaterdag zijn wedstrijdjes fluit voor de club en jeugdig talent begeleid? "Bij een club zijn, is relaxed en DoCoS is gewoon mijn cluppie", antwoordt een glimlachende Stefan van der Weijden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>