Afbeelding
Foto:

Zorgorganisaties organiseren informatiemarkt voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel

Algemeen

Speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) én hun naasten wordt op woensdagmiddag 15 mei 2024 een gratis Informatiemarkt NAH georganiseerd in de sporthal van Basalt Leiden. Veel mensen die hersenletsel (bv. een herseninfarct, TIA, hersenbloeding) hebben opgelopen, hebben na het afronden van hun revalidatietraject nog vragen of behoefte aan handvaten en/of steun. Meer dan vijfentwintig uiteenlopende organisaties zijn aanwezig met een kraam om bezoekers te voorzien in hun behoeften. 

De informatiemarkt vindt plaats tussen 13:00-16:00 uur. Om het aantal bezoekers tijdens de Informatiemarkt NAH te spreiden wordt men gevraagd om zich van tevoren via de website www.transmuralis.nl/agenda in te schrijven voor een specifiek tijdslot: 13:00-14:00, 14:00-15:00, 15:00-16:00 uur. 

Bezoekers kunnen deze middag bij verschillende kramen informatie verkrijgen over passende sporten (o.a. golfen, basketbal, roeien), vermaak (spellen en boeken), hulpmiddelen en ondersteuning aan huis. Ook kan men inzicht krijgen in de laatste technologieën en ontwikkelingen op het gebied van behandelingen van hersenletsel. Er zijn veel zorgprofessionals aanwezig waaraan men vragen kan stellen of persoonlijk advies kan vragen. Bij een van de kramen kunnen bezoekers bloeddruk laten meten en preventieve informatie ontvangen. Meer informatie over de Informatiemarkt NAH is te vinden op de website van Transmuralis.

Transmuralis, hét regionale samenwerkingsverband van zorg-en welzijnsaanbieders en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid, organiseert de Informatiemarkt NAH samen met haar Netwerkleden CVA: ActiVite, Alrijne Ziekenhuis, Basalt Revalidatie, GGZ Rivierduinen, Leids Universitair Medisch Centrum, Marente, NeuroNet en Topaz. Deze zorgorganisaties zetten zich in voor de beste zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, woonachtig in de regio Zuid-Holland Noord.