Afbeelding

Nacht van Ontdekkingen trekt zaterdagavond ruim 3.500 bezoekers

Activiteiten

Ruim 3.500 bezoekers genoten zaterdagavond van de 6e editie van het kennis – en wetenschapsfestival Nacht van Ontdekkingen. Het festival, voor het eerst georganiseerd door het Leidse communicatiebureau Maters & Hermsen, met meer dan 100 acts in het thema tijd bruiste en resulteerde in een gezellige, leerzame en sfeervolle avond.

Leiden Marketing directeur Martijn Bulthuis en cultuurmakelaar Mirjam Flik zijn trots op het resultaat: "Het is fantastisch om te zien hoe Maters & Hermsen erin geslaagd is een goed inhoudelijk wetenschaps- en cultuurfestival weg te zetten", aldus Bulthuis. "Mede ook dankzij de Universiteit die dit jaar nog meer van haar locaties beschikbaar stelde, maar bovenal ook door het enthousiasme van al haar wetenschappers die het programma inhoud wisten te geven". Ook Flik is enthousiast: "Ik ben enorm trots op dit festival, dat staat voor de profilering van deze stad als stad van Kennis en Cultuur. Deze editie is een prachtige basis om het festival richting 2019 nog verder uit te gaan bouwen".

Veel ideeën

Ook het bureau Maters & Hermsen kijkt met tevredenheid terug. "We wisten dat het een uitdaging zou worden, maar zijn heel erg blij met het resultaat. Het festival heeft ongeveer hetzelfde aantal bezoekers getrokken als het jaar ervoor, we hebben met elkaar een mooi programma weggezet en de avond is goed verlopen. Wat ons betreft, gaan we nu een vol jaar benutten om volgend jaar een nog betere, dynamische versie te kunnen laten zien. Er zijn al weer veel ideeën", aldus Jeroen Maters.

Hoogtepunten

De Nacht speelde zich gisteren af op en rondom het Rapenburg met als hart van het festival de Hortus botanicus. De lezingen in het Academiegebouw trokken volle zalen, in de tuinen van de Hortus was het genieten van muziek en acts, de drijvende Diva trok weer veel bekijks en Viktor Mids trad op voor een vol Pieterskerkplein. Ook de lichtshow van het Blauwe Uur op de Pieterskerk was indrukwekkend.
De Nacht van Ontdekkingen is een initiatief van Cultuurfonds Leiden en Leiden Marketing in samenwerking met de Universiteit Leiden, Gemeente Leiden en diverse Leidse culturele instellingen.
Ga voor meer informatie over Leiden naar leiden.nl.

Bezoekers kopen tickets op Het Rapenburg. De Hortus botanicus was het middelpunt van het festival.