Veel belangstelling voor wetenschap | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
Een meisje werd via een echo onderzocht op de Wetenschapsdag in het LUMC. Foto: Fotobureau Monica van der Stap
Een meisje werd via een echo onderzocht op de Wetenschapsdag in het LUMC. Foto: Fotobureau Monica van der Stap (Foto: )

Veel belangstelling voor wetenschap

In het kader van het Weekend van de Wetenschap openden zaterdag en zondag diverse instellingen hun deuren voor het publiek.

Uit de grote belangstelling in bijvoorbeeld de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen, de Hortus Botanicus en de instrumentenmakersschool blijkt dat wetenschap zeer populair is.

LUMC

Ook het LUMC hield open huis. Bijna dertig afdelingen van het ziekenhuis presenteerden zich aan het grote publiek. Er was van alles te beleven voor zowel volwassenen als kinderen: bezoekers konden in de huid kruipen van een malariamug en leren hoe wormen worden gebruikt om gezonder te worden. Men mocht ook zelf buisjes plaatsen in een trommelvlies, of het eigen DNA zichtbaar maken. Wie eens een keertje wilde opereren kon een lesje krijgen als een echte orthopeed in 3D. Zelf een crème maken en die in een tube krijgen? Ook dat kon!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>