Centraal punt is de Hooglandsekerk. Foto's : Niek Bavelaar.
Centraal punt is de Hooglandsekerk. Foto's : Niek Bavelaar.

Start WinterWonderWeken met Leiden Lumière in de Hooglandse kerk

Algemeen

De WinterWonderweken beginnen op 7 december met Leiden Lumière in de Hooglandse kerk. Ds. Margreet Klokke zal iedereen om 18.30 uur in de Kathedraal van het licht welkom heten. Het Blauwe Uur verzorgt een beeldprojectie en het BPlusC kinder- en jeugdkoor zingt kerstliederen waarna de kerstboom op het plein wordt ontstoken.

In de Hooglandse kerk zijn tijdens de wonderweken verschillende activiteiten gepland. Enkele tientallen vrijwilligers zijn bereid gevonden dit in goede banen te leiden. Organisator Cent van Vliet: 'Er is een Stiltehoek waar bezoekers een kaarsje kunnen aansteken en stil kunnen staan of zitten bij hoogte- en dieptepunten in het leven. Daar is vorig jaar veel gebruik van gemaakt'. Hij is verantwoordelijk voor het programma 'Kerst, Hooglandse kerk en stad'.
Er zijn verschillende muzikale optredens. Er is volop gelegenheid om teksten te schrijven voor de kerstballen die in Joris' Kerstboom kunnen worden gehangen. Van Vliet: 'vorig jaar zijn meer dan duizend ballen in de boom gehangen met persoonlijke teksten over liefde, geluk, maar ook over scheiding, verdriet en gemis'. De KRO/NCRV maakt op 15 en 16 december opnamen voor het TV programma Joris' Kerstboom. Tijdens het Korenweekeinden zingen het kinderkoor Utopia, het Toonkunstkoor en Vox Humana. Bezoekers kunnen in rustige momenten in het Hoogkoor hun levenspad op het labyrint lopen.
De Hooglandse Kerk is open voor 'Kerst, kerk en stad' op: vr 7 dec van 18-21 uur; op za 8 dec 11-20; op zo 9 dec 14-18; ma 10 t/m do 13 van 13-18 uur; zo 16 van 14-20; wo 19 van 13-18 en za 22 dec van 11-20 uur.

Afbeelding