Afbeelding

Doelpuntjes

Algemeen

* Topsport Leiden biedt maandag 14 januari een Olympische Avond in het gebouw van Rabobank Leiden Katwijk. Tweevoudig goudenmedaillewinnaar in Pyeonchang Kjeld Nuis komt een interview te geven.

* Daily Hoogkamer (21) is terug bij UVS. In 2016 ging hij naar VV Katwijk maar haalde daarbij net niet het eerste. Hij moet meehelpen UVS naar de eerste klasse te brengen.

* DIOK is in 2018 gegroeid tot tweede rugbyclub van Nederland en is verkozen tot sportclub van Zuid-Holland.

* Hebben sport en kunst iets gemeen? Ja vinden de Leidsche Mondialen. Zij zijn in de bibliotheek aan de Nieuwstraat een expositie gestart ter ere van het Tata steel chess on tour op 23 januari in de Pieterskerk.

* Zorg en Zekerheid Leiden kán nog winnen van Donar Groningen. Na de ietwat beschamende 4-0 nederlaag vorig seizoen in de finale van de play-offs was het vorige week wel raak: 83-77 winst. Omdat zondag ook van Zwolle werd gewonnen, lijkt een nieuwe landstitel zeer mogelijk.

* Erik van Lunteren is tot het eind van het seizoen trainer van KZ Danaïden. De vacature kwam vrij omdat Sander Baars is gestopt vanwege drukke werkzaamheden. Die was overigens pas aan zijn eerste seizoen bezig bij de tweedeklasser.

* 9226 euro. Dat is de opbrengst van de Albert Spijker Memorial van zwemvereniging ZVL-1886, bijeen gezwommen door 151 deelnemers. Het geld gaat naar de stichting Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren in Leiden.

* Schaakclub Philidor bestaat 100 jaar. Dat wordt dit jaar gevierd, te beginnen zaterdag met de start van een kunstexpositie in de bibliotheek aan de Nieuwstraat en een schaakpartij van grootmeester John van der Wiel tegen burgemeester Henri Lenferink en clubspeler Leonore Braggaar. Aanvang 14.00 uur.

* De bestuurskamer van DoCoS heet voortaan de Ton van Zijp-bestuurskamer, naar de voormalig voorzitter en penningmeester die per 1 januari, na dertig jaar hoofdbestuurslidmaatschap, is gestopt.