Ik heb een potje met vet! | Deleidenaar.nl
Logo deleidenaar.nl
| Foto: Adrie van Duijvenvoorde, archief
| Foto: Adrie van Duijvenvoorde, archief (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Ik heb een potje met vet!

De Leidse Avondvierdaags is dit jaar van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 juni. Vier mooie routes zijn uitgestippeld dwars door Leiden. De start en finish zijn elke avond bij Korfbalvereniging Sporting Trigon aan de Zoeterwoudsesingel. Deelnemers kunnen kiezen tussen 5 en 10 kilometer.

De starttijden zijn als volgt: 5 km alle dagen om 18.30 uur 10 km alle dagen vanaf 18.00 uur . Op de routes zorgen verkeersregelaars voor een ordelijk en vooral veilig verloop. Het evenement is na de herstart al de achtste uitvoering en is hard op weg een (hernieuwde) Leidse traditie te worden. In 2012 nog begonnen met 300 deelnemers kon de organisatie - voornamelijk draaiend op vrijwilligers – vorig jaar al het aantal meelopers van 1.000 aantikken. De verwachting is dat dit aantal dit jaar wederom wordt overtroffen. Wandelaars (basisscholen) die willen deelnemen kunnen online inschrijven via www.teddykids.nl (tot zondagavond 9 juni 24.00 uur). De inschrijfkosten bedragen per deelnemer vijf euro, die daarvoor na voltooien van de routes een medaille (met een Leids tintje) en een certificaat op naam ontvangen. In verband met de te verwachte drukte en veiligheid wordt nadrukkelijk verzocht om op de fiets te komen.

Laatste avond is uitgegroeid tot een festijn

Daarvoor is ruimte vrij gemaakt bij de Zoeterwoudsesingel ingang van het terrein. De laatste avond is inmiddels uitgegroeid tot een waar festijn. Traditioneel wordt er verzameld bij de Petruskerk waarna onder begeleiding van Jong K&G en een dweilorkest gezamenlijk de intocht naar het terrein van Sporting Trigon zal plaatsvinden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225575&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deleidenaar.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=230,231,232,233" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>