Leiden Marathon gaat Crowdfunden - Help mee
Logo deleidenaar.nl
<p>Iedereen kan een bijdrage leveren aan de Leiden Marathon.</p>

Iedereen kan een bijdrage leveren aan de Leiden Marathon.

(Foto: UV)

Leiden Marathon gaat Crowdfunden - Help mee

Omdat de Leiden Marathon dit jaar in mei en in november door de corona-crisis niet kon doorgaan, heeft de organisatie een forse financiële tegenvaller opgelopen. Daardoor komen ook volgende edities in gevaar. De Leiden Marathon organiseert daarom een crowdfundingcampagne, waarmee de stichting hoopt voldoende gelden op te halen om ook in 2021 weer van de partij te zijn. Er zijn tientallen, vaak ludieke artikelen en diensten bedacht en geplaatst op een digitaal platform waar de geïnteresseerde rustig kan rondkijken en kan kopen. De Leiden Marathon hoopt hiermee tenminste vijfentwintigduizend euro op te halen.

”Het kan toch niet zo zijn dat er straks geen Leiden Marathon meer is”, zegt voorzitter Tjeerd Scheffer. “Daarom doen wij er alles aan om onze financiën op orde te krijgen. Ook vragen wij steun van de gemeente, de hardlopers zelf en iedereen die de Leidse marathon een warm hart toedraagt. Een van de manieren is de crowdfundingactie, waar de gekste dingen worden aangeboden. Leuk toch? Het brengt mensen misschien ook weer een kleine lach op hun gezicht. Dat is precies wat de Leiden Marathon wil zijn”.

Meedoen

In de campagne bieden sponsors, musea of marathonmedewerkers zelf allerlei diensten en producten aan die direct gekocht kunnen, al kan “uitlevering” soms pas plaatsvinden als COVID-19 verdwenen is. Zo wil directeur Wim Weijland persoonlijk mensen rondleiden door het Rijksmuseum van Oudheden, kan een bedrijf een fraaie fotobedrijfsreportage van Studio Royale of een plekje in het Leidse stripboek van ProKwadraat kopen. Geïnteresseerden kunnen het Pelgrimspad wandelen met de nummer een van het Leidse wandelmarathon, willen de medewerksters van het marathonbureau kleding strijken of kan er een ansichtkaart gekocht worden, die verstuurd wordt vanuit het Griekse plaatsje Marathon waar alles begonnen is. Zelfs kan een hardloper of wandelaar zich inkopen op de poster voor de 30e Leiden Marathon. Organisator Tjeerd Scheffer zelf, ooit directeur van Leiden Promotie, leidt liefhebbers van de stad Leiden rond en een Dunea-duinwachter geeft een privérondleiding door de duinen. Wie zelf wil kijken, kan surfen naar www.crowdfundingvoorclubs.nl/marathon/. U kunt er ook komen via www.marathon.nl.