Logo deleidenaar.nl
Foto:

Stadsgehoorzaal Leiden krijgt donatie van Kickstart Cultuurfonds


Veilig, coronaproof en aangenaam voorstellingen en concerten bezoeken in Leidse Schouwburg én Stadsgehoorzaal 

Na een eerdere toekenning aan de Leidse Schouwburg, krijgt nu ook de Stadsgehoorzaal Leiden een donatie van € 82.703,00. Van deze donatie kan de culturele instelling podiumkunst binnen de coronamaatregelen mogelijk maken. Bezoekers kan zo een veilig maar toch heel gastvrij en aangenaam concertbezoek worden gegarandeerd. 

De Stadsgehoorzaal diende het projectplan Veilig en aangenaam concertbezoek in bij de aanvraag voor donatie. Het Kickstart Cultuurfonds maakte deze week de toekenning bekend. 

Van de donatie worden onder andere flexibele medewerkers ingezet, om de concerten coronaproof te organiseren. Doordat theaters en concertpodia lange tijd niet op volledige bezoekerscapaciteit hebben kunnen draaien is er sprake van een groot omzetverlies, dit maakt dat de inzet van flexibel personeel nauwelijks mogelijk is, terwijl dit juist wel belangrijk is voor een veilige, en prettige en gestroomlijnde ontvangst. Ook zullen mobiele bars worden ingezet, zodat bezoekers op meerdere plekken in de Stadsgehoorzaal een drankje kunnen halen zonder dat er drukte ontstaat bij een bar. 

Nanette Ris, directeur van de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal, is zeer verheugd. ‘Deze donatie voor zowel de Stadsgehoorzaal als ook eerder voor de Leidse Schouwburg is een heel welkome steun in de rug. Het maakt de mooie concerten en voorstellingen mogelijk én zorgt ervoor dat het publiek veilig en toch heel gastvrij in onze huizen kan worden verwelkomd. Van een flexibeler en klantvriendelijk kaartverkoopsysteem tot een warm onthaal door onze medewerkers en van duidelijke maar prettige regie bij een coronaproof uitloop van publiek na afloop. Zonder deze donaties zou dat niet mogelijk zijn. We zijn het Kickstart Cultuurfonds dan ook zeer erkentelijk en kijken vol goede moed uit naar het nieuwe theater- en concertseizoen, dat in september 2021 van start gaat!’

Leidse Schouwburg
In maart 2021 werd door het Kickstart Cultuurfonds een donatie van € 88.412 toegekend aan het project Kwaliteit in veiligheid en beleving theaterbezoek Leidse Schouwburg. Beide podiumhuizen worden nu met behulp van de donaties onder handen genomen om een veilige en aangename ontvangst mogelijk te maken.