Sjaak Verloop en Paul Martens
Sjaak Verloop en Paul Martens Foto: Lilian Fotografie.com

Laatste voorstelrondje Maestro: coachende dirigenten, juryleden en presenatoren

Algemeen

In de Muze is 1 oktober de aftrap voor Maestro 2022-2023. De gratis kaarten voor dit eerste concert zijn vanaf 12 september af te halen bij Vink Multimedia in Noordwijkerhout, de VVV’s in Noordwijk en Noordwijkerhout, Boekhandel/Cultuurcafé Van der Meer in Noordwijk en bij Bakkerij Van Eeden in De Zilk. De afgelopen drie weken zijn de in totaal negen maestro’s gepresenteerd; deze week zijn het de coachende dirigenten, juryleden en de presenatoren.  

De twee dirigenten zijn Sjaak Verloop en Paul Martens. Sjaak is sinds vorig jaar oktober de dirigent van Harpe Davids. Hij woont in Valkenburg, is leerkracht basisonderwijs en geeft muziekles bij diverse harmonie-, fanfare- en symfonieorkesten. Hij heeft bij veel harmonieorkesten in de Duin- en Bollenstreek gedirigeerd. Paul, woonachtig in Noordwijkerhout, was ook coach van de kandidaten bij de eerste editie van Maestro. Momenteel is hij dirigent van harmonie St. Cecilia te Voorhout en oprichter en muzikaal (meespelend) leider van koperensemble BRASSO in Voorhout.

Een driehoofdige jury gaat de uiteindelijke winnaar aanwijzen. Juryleden zijn Ria Vink, Herma van Piekeren en Hendrik Jan Lindhout. Ria was destijds de eerste glorieuze Maestro. Zij zit in de Gemeenteraad namens het CDA en runt met haar man Richard Vink Multimedia in Noordwijkerhout. Herma is bekend van haar muziekproducties, artistiek leiderschap bij Kunstklank, haar betrokkenheid bij Kleynkoor Noordwijk en haar inbreng bij Stichting Muziek in Jeroen en legio andere culturele activiteiten. 

Hendrik Jan was tot voorjaar 2021 dirigent van de Harpe Davids en coachte net als Paul de kandidaten van de eerste wedstrijd. Opgeleid als trompettist en orkestdirigent speelde hij onder andere jaren trompet in het ASKO Schonberg Ensemble en in Holland Symfonia. Momenteel schrijft hij muziekmethodes voor leerkrachten, componeert en arrangeert hij en is hij dirigent van een klarinettenensemble.

De presentatie van de drie Maestroconcerten is net als bij de eerste ronde in de vertrouwde handen van Ard Zandbergen, hoofdredacteur van Omroep BO en Sjaak van den Berg, actief in Carnavalsvereniging De Kaninefaaten en voormalig wethouder in Noordwijk.

Ard Zandbergen en Sjaak vd Berg